Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: SEC, VanEck/SolidX ETF’sini Erteledi

Amerikan Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu SEC, VanEck ve SolidX’in ortak olarak yaptığı Bitcoin ETF’si başvurusunu ertelediğini açıkladı.

CBOE’nin de ortak olarak yer aldığı Bitcoin ETF’si başvurusu ile ilgili olarak bir açıklama yapan kurum, yapılan ilgili başvurunun daha sonra görüşülmek üzere ertelendiğini duyurdu. SEC, bu dönemde halktan ve kamu oyundan da konuyla ilgili yorumları beklediğini, yaptığı açıklama ile belirtti.

Bu son karar ile birlikte VanEck ve SolidX’in yaptığı ETF başvurusu da, diğer birçok başvuru gibi, şu an için kabul görmemiş oldu.

Bu ertelenen ETF kararı ilk olarak yaklaşık bir yıl kadar önce yapılmıştı. Aynı başvuru, bu yılın başında ise Amerikan hükümetinin kapalı olmasından ötürü geri çekilmişti. Ocak ayının sonunda ise, başvuru yeniden aktif edilmişti. 29 Mart’ta SEC, ilk olarak bu başvuruyu değerlendirmeye alacağını açıkladı ve bu günden itibaren kurumun önünde 45 gün vardı. Yasalar gereği, SEC’in bu konu ile ilgili aldığı kararı açıklaması için son gün ise, üstte belirtilen periyodun sonu olan 21 Mayıs’tı.

SEC, bilindiği gibi daha önce de birçok ETF başvurusunu ertelemiş ya da reddetmişti. Kurum, yapılan başvuruların, SEC’in standardını karşılayamadığı tezini savunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment