Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Slovenya Bitcoin Anıtına Ev Sahipliği Yapacak

Slovenya’nın en büyük dördüncü şehri olan Kranj, dünyanın ilk halka açık Bitcoin anıtını dikmeye hazırlanıyor.

Bitcoin anıtı, Oldhamska ve Gregorčičeva caddelerini birbirine bağlayan ve şehrin kentsel ekosistemi için bir bağlantı noktası olan Kranj döner kavşağının ortasına, Bitcoin logosunun yerleştirilmesiyle yapılacak.

Bitcoin anıtı, Selman Čorović & KRARH Society tarafından tasarlandı ve inşaatı, Kranj’da bulunan kripto-para borsası şirketi Bitstamp ve teknoloji girişimi 3fs tarafından finanse ediliyor.

Yapılan açıklamaya göre, bu konum, merkezi olmayan bağlantıları temsil etmek için seçildi ve anıtla birlikte kentin, Slovenya’nın dijital teknolojileri kucakladığı mesajını vereceği umuluyor.

Açıklamadan bir kesit:

“Anıtı ortaya koyan Slovenya, dünyaya, dijitalleşmeye olan açıklığını, yeni teknolojilerin kullanımına olan duyarlılığını ve ilerici düşünceye olan misafirperverliğini vurgulayan mesajlar göndermiştir ve ilerici düşünce, yalnızca günlük yaşamın optimizasyonu değil, yerel halk arasında şeffaflık, güven ve yeniliklere açıklığın hatırlatıcısı olacak, gelecekte kaliteli bir yaşamın temellerini atmış olacaktır.”

Bitcoin anıtı resmi olarak 13 Mart’ta Kranj Belediye Başkanı Boštjan Trilar, Slovenya Dışişleri Bakanı Tadej Slapnik ve Bitcoin Derneği Slovenya başkanı Jure Pirc tarafından düzenlenen bir törenle açılacak.

Bu, Slovenya’nın ülkeye daha fazla blockchain girişimi çekmeye yönelik yapılan ilk deneme değil.

CCN’in raporunda, Slovenya Başbakanı Miro Cerar geçtiğimiz yıl yaptığı konuşmada, ülkenin “ulusal blockchain ekosistemi” oluşturduğunu ve Avrupa Birliği’nde en çok tanınan blockchain olmayı hedeflediğini söyledi.

Bununla birlikte, Slovenya’da ICO’lar pek de hoş karşılanmıyor. Ekim ayında, Finansal İstikrar Kurulu (Financial Stability Board), yatırımcılara , ICO tokenlerinin denetlenmemesi sebebiyle alıcıların bu varlık sınıfına yatırımlarını sınırlandırması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu ve yatırımcıların ICO’lara katkıda bulunmalarını engellemek için ICO’larla ilgili düzenlemeleri kabul etmekten vazgeçtiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment