Site icon Koin Bülteni

Sony Madencilik Donanıma Sektörüne Mi Giriyor?

Sony

Sony

Dünya devi Sony gibi bir firma, kripto para madenciliği sektörüne mi giriş yapıyor diye soracak seviyeye geldiğimizde, bilmemiz gereken şey kripto para sektörünün gerçek bir kabule ve bilinirliğe kavuştuğu olmalıdır. Görünüşe göre Japon devi, blockchain ile ilgili almak istediği iki yeni patent başvurusu göz önünde bulundurulduğunda, bu sektöre giriş yapabilir.

Sony ve Blockchain Hamlesi

Sony’nin almak istediği bu iki yeni patentin başlığı sırasıyla, ”Elektronik Düğüm ve Dağıtık Cüzdanı Korumak İçin Metot” ile ”Cihaz ve Sistemler” şeklinde tanımlanmış. Bu aslında Sony’nin ilk defa kripto para madencilik sektörü ile ilgili yaptığı bir gelişme. Bu hamle aslında daha çok dev firmanın kripto ve blockchain sektörüne girebileceğinin de habercisi.

Eğer ilk başvurunun orijinal metnini okuduysanız, Sony odak noktasına teknoloji kullanımını, veri yönetimini ve güvenliği almak istiyor. İlk patent başvurusunda donanım düğümlerine ve blockchain’i korumak adına yapılacak bir kaç metottan bahsediyor ki bu durum çoğu madencilik işlemi için olmazsa olmaz.

Başvurunun devamında blockchain tabanlı bir dağıtık cüzdan teknolojisinin uygulanacağından bahsedilmekte.

Sony’nin patent teklifindeki detaylar şu şekilde:

”Bu dağıtık cüzdan, örnek olarak bitcoin blockchain’i veya buna benzer başka bir blockchain prensipleri üzerine inşa edilmiş bir blockchain olabilir. Söz konusu cüzdan madenciliği ve iş ispatı mekanizmalarını kullanıp, madencilik yapmaları karşılığında insanlara para birimi olarak bitcoin benzeri bir tür ödül (para birimi) mekanizması sunabilir. Dahası, dağıtık cüzdan, bütün elektronik düğümlerin altyapı üzerine konsensüs sağladığını garanti altına almak için, konsensüs mekanizması da kullanabilir.”

Sony Kendi Kripto Para Birimini Mi Çıkartacak?

Olay aslında tipik bir madencilik ve blockchain alt yapısını tanımlıyor. Peki Sony olası bir onay durumunda madencilere hangi ödülü veya kripto para birimini verecek? Patent başvurularından yola çıkacak olursak Sony’nin bir tür madencilik ve blockchain girişimi yapacağı kesin gibi ancak bu durum yukarıda da söz ettiğimiz gibi bir ödül veya kripto para gereksinimi ortaya çıkartıyor.

Değinmediğimiz ”Cihaz ve Sistemler” patent başvurusunda Sony, sadece bir kaç düğüme sahip küçük ağların güvenlik meselesine eğiliyor ve patentte şunlar yer alıyor:

”Dağıtık cüzdana erişim sağlayıp katkı yapan cihaz sayısı o kadar az olabilir ki, karşımıza bununla ilgili güvenlik problemi çıkabilir.”

Sony bu güvenlik risklerini azaltmak için bir çeşit sanal düğüm takviyesi yapmayı planlıyor.

”Sanal düğümlerin sayısı çok fazla olabilir. Örnek vermek gerekirse, toplam cihaz sayısının on kat fazlasına ulaşabiliriz.”

Bu bilgi Sony’nin kesin olarak kendi kripto para birimini üreteceği anlamına gelmese de, yukarıdaki iki patent teknoloji devinin kesinlikle kripto para madencilik sektörüne girdiğini göstermekte.

 

Exit mobile version