Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sony’den Yepyeni Bir Adım: ‘Temassız’ Kripto Para Cüzdanı Geliştirdi

Japonya merkezli teknoloji devi Sony‘nin alt birimlerinden biri, kripto paralar için tasarlanmış temassız bir donanım cüzdanı hazırlamayı başardı.

Japonya’daki vatandaşlar, Bitcoin gibi kripto paralar üzerinden iletişim kurabilmek için epey yaygın bir şekilde akıllı kart teknolojisinden faydalanıyorlar. Hazırlanan bu yeni temassız cüzdanda da söz konusu akıllı kart teknolojisi kullanılıyor.

Sony Computer Science Labs tarafından yapılan açıklamalara göre bu cüzdanın birbirinden farklı avantajları bulunuyor. Yapılan açıklamalara göre bu cüzdanın en büyük avantajı, cüzdanın USB bağlantısı olmadan da çalışabiliyor olması. Şu anda donanım cüzdanlarının ciddi bir kısmının bu özellikten yoksun olduğunu düşünürsek üretilen bu yeni cüzdanın bir hayli önemli olabileceğini söyleyebiliriz.

Ayrıca akıllı kart içerisindeki sistem sayesinde özel anahtar oluşturmak ve bu anahtarı güvenli bir şekilde saklamak “son derece kolay.”

Sony, geçtiğimiz birkaç yıldır Blockchain teknolojisine ilişkin birbirinden farklı çalışmalar yürütüyor ve bu çalışmaları sırasında çeşitli şirketlerle işbirliği yapıyor. Şu ana kadar Blockchain teknolojisiyle ilgili birkaç farklı patent alan ve birkaç farklı ürün geliştiren Sony, bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor.

Şirketin yaptığı açıklamalara göre üretilen bu yeni cüzdan kripto para aktarımı yapmanın yanı sıra farklı amaçlar için de kullanılabilecek. Bu ‘farklı amaçlar’ arasında Blockchain aracılığıyla kişisel bilgi paylaşımı yapmak gibi şeyler var. Sony, yaptığı açıklamada bu ürünü şöyle tanımlıyor:

“Birden fazla kullanım alanına sahip bir altyapı teknolojisi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment