Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Spotify Kripto Para Kabul Etmeyi Planlıyor

Dünyanın en büyük müzik platformlarından biri olan Spotify, kripto para ödemelerini desteklemeyi planlıyor. Şirketin Lever adlı iş arama platformu üzerinden verdiği iş ilanı, Spotify ile Libra arasında olası bir iş birliğine işaret etmekte.

Dünya genelinde 320 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Spotify, Lever üstünden yayınladığı iş ilanıyla Ödeme Stratejileri ve Yenilikleri olarak adlandırdığı çalışan kadrosuna yeni bir müdür yardımcısı aradığını duyurdu. İş tanımında yer alan bilgilere göre bu müdür yardımcısının başlıca görevlerinden biri şirketin kripto para stratejisini belirlemek olacak.

Spotify kripto para ödemelerini kabul edebilir

Spotify, şirketin Libra (şimdiki adıyla Diem) adlı stablecoin projesi kapsamındaki faaliyetlerini yönetecek bir müdür yardımcısı arıyor. Diem projesi geçen yılın ortalarında Facebook tarafından tanıtılmış ve bünyesinde Spotify’ın yanı sıra Uber gibi devleri de katmıştı.

İşe alınacak kişinin şirketin ya Londra ya Stockholm ofisinde görev alması planlanıyor. Bu iki ofis arasında “sıklıkla seyahat etmesi” beklenen kişinin şirketteki görev tanımı şu olacak:

  • Spotify’ın global ödeme stratejisini belirlemek,
  • Global ödeme sektöründeki gelişmeleri takip etmek ve bunların Spotify’ı nasıl etkileyeceğini incelemek,
  • Spotify’ın Libra Association bünyesindeki gündelik işlerini yürütmek,
  • Dağıtılmış defter teknolojisi, blockchain, kripto para, stablecoin, dijital merkez bankası parası ve diğer dijital varlıklar ile ilgili fırsatları ve yenilikleri tespit etmek.

Ödeme Stratejileri ve Yenilikleri ekibinde görev alması beklenen müdür yardımcısının bunlara ek olarak Spotify’ın ödeme sektöründeki konumu ile ilgili çalışmalar yapması ve bunların organizasyonundan sorumlu olması bekleniyor.

Diem 2021 yılında hazır olabilir

Facebook öncülüğünde kurulan ve bünyesinde 27 farklı şirketi barındıran Libra Association, bu hafta adını Diem (Latincede “gün”) olarak değiştirdiği stablecoin projesini 2021’in başında kullanıma hazır hale getirmeyi planlıyor.

İsviçre’deki FINMA adlı finans regülatöründen yeşil ışık bekleyen bu stablecoin projesinde dayanak varlık olarak Amerikan doları kullanılacak. 2020 yılı boyunca birçok regülatörden tepki çeken bu projede zamanla daha farklı itibari paralardan da faydalanılması planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!