Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Sıralaması Açıklandı! Türkiye Kripto Para Birimleri Konusunda Ne Durumda?

Yeni bir ING International anketine göre Avusturya vatandaşlarının büyük bir çoğunluğu Bitcoin gibi merkeziyetsiz kripto para birimlerine inanmıyor.

Avusturya içerisinden ankete katılan kişilerin sadece yüzde 13’ü kripto para birimlerine yönelik iyimser görüş belirtti. Bunun yanı sıra Türkiye ise ING’nin yeni anketine göre yüzde 62’lik bir oran ile kripto para birimlerine en ‘ılımlı bakan’ ülke konumunda. Türkiye’nin yanı sıra Bitcoin yanlısı ülkeler sıralamasında yüzde 44 ile Romanya, yüzde 43 ile Polonya ve yüzde 31 ile Amerika Birleşik Devletleri de üst sıralarda yer almakta.

Avusturya içerisinde Bitcoin yanlısı olan kişilerin oranı ise yüzde 20’den yüzde 13’e düştü.

”ING International anketi Avusturya vatandaşlarının paralarını sadece tek bir şeye, ödeme işlemlerine ve yatırıma aktardığını gözler önüne seriyor. Avusturyalılar buna rağmen sert fiyat dalgalanmalarından kaçınmak istiyorlar ve bu yüzden Bitcoin’i seçmiyorlar.”

Avusturya halkı Bitcoin’e para yatırmaya sıcak bakmasa da, katılımcıların yüzde 15’i önümüzdeki 12 ay içerisinde lider kripto para biriminin fiyat artışı yaşayacağını düşünmekte. Bitcoin ise son iki gündür düşüşe geçti ve 12.000 doları aşması beklenirken 11.000 dolar seviyesinin bile altına geriledi. Bitcoin basın saatine göre ise 10.200 dolardan işlem görmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment