Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether (USDT) Yeni Rezerv Raporunu Yayınladı, Senetlerde %17 Azalma

Kripto para piyasasında market değeri bakımından lider konumda olan stablecoin USDT, her 3 ayda bir sunduğu rezerv raporlarının yenisini yayınladı.

USDT’nin arkasındaki şirket Tether 3 ayda bir yayınladıkları son rezerv raporunda, her 1 USDT‘ye karşılık aldıkları 1 dolar ile oluşturdukları sermayeyi nasıl kullandıklarını raporladı. Şirket ellerindeki paranın tamamını nakit olarak tutmak yerine farklı tipteki yatırım araçlarına dönüştürüyor.

Şirketin son raporu bir önceki raporu ile karşılaştırıldığında, ellerindeki ticari senetleri 24.2 milyardan 20.1 milyara düşürerek %17‘lik bir azalmaya gittikleri görülüyor. Elinde bulunan nakit miktarını 4.2 milyar dolardan, 4.1 milyar dolara düşüren Tether ayrıca elinde bulunan ABD tahvillerini 34.5 milyar dolardan, 39.2 milyar dolara çıkardı

Tether’in “diğer yatırımlar” olarak adlandırdığı ve tartışmalara yol açan kategorisi altındaki yatırımları ise 5.02 milyar dolardan 4.96 milyar dolara düşürüldü.

Şirketin yaptığı yatırımlar sayesinde market değeri 74 milyar olmasına rağmen elindeki rezerv değerinin 82.4 milyar dolar olduğu görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!