Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’den İngiliz Sterlini Sabitli Yeni Stablecoin: GBP₮

Kripto para piyasasının en büyük stablecoin ihraççısı Tether, önümüzdeki ay İngiliz Sterlini’ne sabitlenmiş yeni bir stablecoin’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Tether, 22 Haziran Çarşamba günü yaptığı resmi açıklamada İngiliz Sterlini‘ne sabitlenmiş “GBP₮” olarak adlandırılan yeni stablecoin’ini temmuz ayının başlarından itibaren piyasaya süreceğini duyurdu.

Açıklamaya göre yeni stablecoin’in ilk blockchain desteği Ethereum’u (ETH) içerecek.

Tether CTO’su Paolo Ardoino konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Birleşik Krallık’ın blockchain inovasyonu ve finansal piyasalar için kripto para biriminin daha geniş uygulaması için bir sonraki sınır olduğuna inanıyoruz. Dünya çapındaki kripto para kullanıcılarına, en büyük stablecoin ihraççısı tarafından verilen GBP cinsinden bir stablecoin’e erişim sağlayarak bu yeniliğe öncülük etmeyi umuyoruz. Tether, bu hedefi gerçeğe dönüştürmek için Birleşik Krallık düzenleyicileriyle çalışmaya hazır ve istekli. Tether stablecoin’lerinin benimsenmeye devam etmesini dört gözle bekliyoruz.

GBP₮, Tether’in itibari para birimlerine sabitlenmiş beşinci stablecoin‘i olacak. Tether‘in halihazırda dolara sabitlenmiş USDT, euroya sabitlenmiş EURT, Çin yuanı’na sabitlenmiş CNHT ve kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü Meksika Pesosu’na sabitlenmiş MXNT stablecoin’leri bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!