Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tim Draper’in Eski Çalışanı, Huobi’nin Stratejik Ortağına Geçiş Yaptı

13 Kasım tarihinde Cointelegraph kaynağının aktardığı habere göre, Draper Athena risk sermayesi firmasının eski yöneticisi, dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Huobi’nin stratejik ortağı HBUS‘a geçiş yaptı.

Şu an San Francisco tabanlı merkezlerinde 40’a yakın çalışana sahip olan HBUS trading platformu, Draper Athena’nın Kurumsal Gelişim departmanı başkan yardımcısı Jay Ryu‘yu bünyesine kattığını açıkladı.

Basın açıklamasında yer alan bilgilere göre Ryu daha önce Draper Athena’nın başkanı ve kripto para dünyasının tanınan isimlerinden Tim Draper gibi önemli isimlerle çalıştı.

Draper Athena bünyesinde yedi yıl boyunca risk sermayesi yöneticisi olarak çalışan Ryu, Silikon Vadisi, Asya ve Orta Doğu içerisindeki teknoloji odaklı yatırımları yönetti. Ryu, Draper Athena’nın yanı sıra yatırım danışmanlık grubu Rage Partners’ın da kurucularından birisi. Başarılı isim sn olarak geçtiğimiz tarihlerde Checkmate Capital isimli başka bir stratejik danışmanlık firmasının da yönetici ortakları arasına girmişti.

HBUS tarafından yapılan açıklamada, blockchain teknolojisinin ”geçtiğimiz yıl gördüğümüze kıyasla inanılmaz bir şekilde değiştiğini” ve topluluğun ”hızla olgunlaştığını” vurguladı. Doğal olarak söz konusu olgunlaşma ve gelişme de daha fazla kurumsal yatırımcıyı sektöre çekmekte.

Ticari hacme göre dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası Huobi, HBUS ile olan stratejik ortaklığını bu yılın Haziran ayında duyurmuştu. HBUS’un trading platformu ise 10 Temmuz tarihinde toplam 22 kripto para birimi ile piyasaya çıkmıştı. HBUS temel olarak diğer ABD menşeli Coinbase ve Robinhood gibi kripto para borsaları ile rekabet etmeyi planlıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment