Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analistten Bitcoin Senaryosu: BlackRock ve Coinbase Anlaşması Fiyatı 773 Bin Dolara Taşıyabilir

Ünlü analiste göre, yaklaşık 10 trilyon dolarlık fon yöneten BlackRock’un Coinbase ile olan anlaşması Bitcoin fiyatını 773 bin dolar seviyesine taşıyabilir.

Geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock‘un, zengin müşterilerine kripto para hizmeti sunmak için Coinbase ile yaptığı anlaşma kripto para camiasında olumlu bir hava yaratmış ve böyle geniş çaplı bir pazardan yatırım talebi gelmesi herkesi heyecanlandırmıştı. Ünlü bir Youtube analisti konuyla ilgili yaptığı araştırmasında, BlackRock’un yönettiği varlıkların %5′i gibi ufak bir oranını 21x’lik çarpan (bütçe arttırıcı çarpan etkisi) ile kripto paralara yönlendirmesi durumunda market hacminde trilyonlarca dolarlık artış yaşanacağını ve Bitcoin fiyatının 773 bin dolarlık tarihi bir rekora ulaşacağını öne sürdü.

InvestAnswers isimli yaklaşık yarım milyonluk takipçisi olan Youtube hesabı, 7 Ağustos günü yaptığı canlı yayında BlackRock’un Coinbase ile anlaşmasına yönelik analizlerinde şu noktaların altını çizdi:
Eğer BlackRock kontrolü alındaki varlıkların %0,50 gibi bir oranını 21x’lik çarpan ile kripto paralara yönlendirirse, bu yaklaşık olarak 1 trilyon dolarlık bir market hacmi artışı yaratacaktır. Market hacminde yaşanan bu hacim artışıyla doğru orantılı olarak Bitcoin fiyatı da yaklaşık 75 bin dolarlık bir yükseliş sergileyecek ve 98 bin dolarlık bir fiyattan işlem görecektir. Bu fiyat hareketliliği çok ama çok kolay bir şekilde ulaşılabilir duruyor.
Ünlü analist, BlackRock anlaşmasının yaratabileceği potansiyel yükselişin detaylarını şu açıklamalarıyla sürdürüyor:
Her ne kadar zaman alması muhtemel olsa da, BlackRock yönettiği fonların %1’lik kısmını 21x’lik çarpan ile kripto paralara çevirirse, bu 2.1 trilyon dolarlık bir market hacmi artışı anlamına gelecek. Aynı şekilde Bitcoin fiyatı üzerindeki etkisi de %652’lik bir artış ile somutluk kazanacak ve fiyatı 173 bin dolarlık bir seviyeye taşıyacaktır.
Konu hakkında benzer düşünceleri olan Dan Tapiero‘yu referans gösteren Youtuber, BlackRock’un fonlarının %5’ini 21x’lik çarpan ile kripto varlıklara yönlendirmesi durumunda ise gerçek bir patlamanın yaşanabileceğini öne sürüyor. Önümüzdeki 3 ila 5 yıl arasında gerçekleşmesi mümkün olan bu fon aktarımının kripto market hacminde 10 trilyon dolarlık bir yükseliş yaratacağı ve Bitcoin fiyatını 773 bin dolarlık ütopik bir seviyeye taşıyacağını düşündüğünü belirtiyor ve bu düşüncelerini veriler ile destekliyor.
Ayrıca geçen hafta BlackRock’un Coinbase ile anlaşmasının duyurulmasının ardından Coinbase hisseleri saatler için %45‘lik bir artış göstermişti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!