Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Trilyoner: “Bitcoin Küçük Ancak Başarılı Olacak”

6 Trilyon dolarlık bir varlığa sahip olan Larry Fink, Bitcoin’in anonim oluşundan ve uluslararası olarak kullanımından dolayı başarılı olacağını söyledi.

Önceden kripto paraları destekleme eğiliminde olan Blackrock Inc. şirketinin’in CEO’su Larry Fink, Reuters’a verdiği bir röportajda Bitcoin’in “diğer finans piyasalarına göre küçücük kaldığını” söyledi. Aynı zamanda basının neden Bitcoin’e fazla ilgi gösterdiğini anlamadığını da ekledi.

Bitcoin’in Anonim ve Uluslararası Doğası

Kanada’lı holding şirketi Woodbridge Company Limited, Thomson Reuters’ın da sahibi. Ajansın yıllık bir şekilde düzenlediği “Reuters 2018 Global Yatırım Zirvesi” New York’da organize edilmişti. Konferansa katılan saygın ve önemli kişiliklerden biriyse Larry Fink’in ta kendisi.

13 Kasım 2017’de konuşan Fink’in canını sıkan durum finansal haber ajanslarının Bitcoin’le çok fazla meşgul olması. Bitcoin’e verilen bu önemin asıl sebebi, kripto para piyasasının efsanevi büyüme oranı, ortaya çıkan çeşitli altkoin marketleri ve kurumsal şirketleri silip süpüren yeni buluşlar.

Fink konferansta Bitcoin’i yermesine rağmen, sonrasında övgüler yağdırdı.

“Kripto paraların çok başarılı olmasının nedeni anonim bir teknoloji olması. Anonim olduğu gibi ülkeler arasındaki sınırları da kaldırıyor.”

Blackrock okurlarımızın duymadığı bir banka olabilir, ancak bankacılar arasında oldukça popüler bir kurum. Toplamda neredeyse 6 trilyon $ değerinde mal varlığı işleten banka, gölge bankacılık adı altında anılıyor. Blackrock bankalar arası çalışıyor ve geleneksel para yatırdığınız bankalardan biraz farklı bir iş modeli var.

“%100 Öz Sermaye Karlılığı En Doğru Strateji”

“Eğer Bitcoin’i yasallaştırmak istiyorsanız, buna karşı çıkanların kim olduğunun da farkındasınız demektir. Sorulması gereken soru şu: Eğer alıcı ya da satıcı bir pozisyondaysanız bunu ne kadar fazla kişi değerlendirebilir.”

Yukarıdaki açıklamayı yapan Fink, daha önce Bitcoin’in “spekülasyonla yönetilebilen” ve “para aklama için kullanılan” bir araç olduğunu belirtmişti. Şimdi ise bundan çok daha fazlası olduğunu düşünüyor.

Fink konu hakkında daha fazla yorum yapmaktan kaçınarak sözü şirketinin konforlu olduğu bir konuya getirdi. Kendisi enflasyondan kaçınan gençlerin paralarını tahvil ve hisse senetlerine yatırması gerektiğini söyledi, ardından “%100 öz sermaye karlılığının en doğru strateji” olduğunu da ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment