Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

157 Milyar Dolarlık Victory Kripto Para Piyasasına Giriyor

Yönetimi altında toplamda 157.1 milyar dolar değerinde varlık bulunduran Victory Capital, kripto para piyasasına giriş yapabilmek için hem Nasdaq hem Hashdex ile anlaşma sağladığını duyurdu. Victory Capital, ABD’li kripto para yatırımcılarına sunulacak enstrümanlara sponsorluk yapacak.

Global varlık yönetim fırması Victory Capital, kalifiye yatırımcılar için Nasdaq Crypto Index’i (NCI) takip eden özel bir fon kurma planını çarşamba günkü basın duyurusunda duyurdu. NCI; Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Chainlink, Bitcoin Cash, Uniswap, Stellar Lumens ve Filecoin’den oluşuyor.

Buna ek olarak Nasdaq’taki Bitcoin ve Ethereum fiyat endekslerinin temel alınacağı diğer özel fonlar için trading ve varlık yönetim hizmeti, Hashdex tarafından sağlanacak.

VictoryShares Başkanı Mannik Dhillon, kripto paraların çeşitli varlıkların yer aldığı bir portföy için “geçerli bir varlık sınıfı” olarak kabul edilebileceğini söyledi ve şirketin planları hakkında şu açıklamada bulundu:

“Yatırımcılar, NCI’yı izleyen bir portföye yatırım yaparak kripto para piyasasına paralel şekilde getiri alabilir, olgunlaşmaya devam eden bu pazarın içinde birkaç farklı dijital varlığa erişim sağlayabilirler.”

Dhillon, kripto para planlarını daha geniş bir müşteri kitlesine yaymak için ne gibi alternatif yollar izleyebilecekleri konusunda araştırmaların sürdüğünü belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!