Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa CFO’su Bitcoin Yatırımcılarının Hiçbir Bilgisi Olmadığını Düşünüyor

Visa Mali İşler Müdürü (CFO), 16 Mart’ta ana akım medyaya Bitcoin ve kripto para yatırımcılarının “sahtekarlar ve kirli politikacılar” tarafından kullanıldığını düşündüğünü söyledi.

Bir röportajda Vasant Prabhu, varlıkları direk olarak suçlarla ilişkilendirdi. Bitcoin alım ve satımı hakkında konuşan insanların hiçbir bilgisi olmadığını ve bunun kendisi için gerçek bir şok olduğunu ifade etti.

“Federal Rezerv Sistemiyle ilgili olan para biriminin arkasında kimin olduğunu biliyorum”, dedi. Aksi olarak kripto paralar ile ilgili, “Bu para kimin için? Kim biliyor?” diye ekledi.

Prabhu, kripto paranın gerçekliğini kötüleyen, az sayıda görünen büyük miras finansmanı rakamlarına katılıyor.

Goldman Sachs ve JpMorgan CEO’su Jamie Dimon gibi Bitcoin’e olumsuz eleştiriler yapanlar piyasayı manipüle etmelerinin ardından bu fikirlerden dönerek sonrasında Bitcoin’i övmeye yönelik açıklamalarda bulunmaya başlamışlardı.

Bu hafta aynı zamanda ABD düzenleyicileri tarafından kripto para düzenlemesiyle ilgili bir kongre duruşmasında, geniş bir yapıcı görüşe şahit olundu. Ancak bir senatör, Bitcoin’i “zararlı” olarak nitelendirdi ve benzer şekilde ana kullanımının suç üzerine olduğunu öne sürdü ve senatörün, Bitcoin kullanımının hükümetin ABD doları üzerindeki “kontrolünü” düşürdüğünü söylerken kendini durdurduğu görüldü.

Aynı zamanda Prabhu, “Bir bankacılık sistemi aracılığıyla kara paraya ulaşmak çok zor. Kripto para bu gibi durumlar için olağanüstü bir şey… Bahse girerim, dünyadaki tüm sahtekarlar ve kirli politikacılar kripto paranın içinde.”, şeklinde devam etti.

Visa, son aylarda kripto para alanındaki en büyük işletmecilerden olan ABD borsa ve cüzdan sağlayıcısı Coinbase tarafından, müşteri ödemelerinde ciddi kesintilere yol açmakla suçlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment