Site icon Koin Bülteni

Vitalik Buterin, Köpek Tokenları ile Nereye, Ne Kadar Bağış Yaptı?

ethereum-vitalik-buterin-kripto-para-doge-shiba-inu-shib-coin-bagis

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Dogecoin ivmesiyle ortaya çıkmış Shiba Inu (SHIB), Akita Inu (AKITA), Dogelon (ELON) gibi köpek tokenlarını, Hindistan’daki Covid-19 yardım fonu dahil olmak üzere birkaç farklı yere bağış yapmak için kullandı.

Bu projeleri geliştiren kişi ve kişiler, tokenı ürettikten sonra toplam arzın bir kısmını doğrudan Vitalik Buterin’in adresine gönderdiler.

Örneğin Shiba Inu’nun kurucusu, toplam arzın yarısını, hiçbir zaman kullanmayacağı inancıyla Buterin’e yolladı. SHIB ile ilgili yazımızda, bunun Shiba Inu’nun Aşil tendonu olabileceğinden bahsettik.

Nereye, ne kadar bağış yolladı?

Vitalik Buterin’in bu tokenlara dokunmayacağı inancı, dün akşam itibarıyla boşa çıkmış oldu. Buterin’in blockchain cüzdanından görülebileceği üzere,

Köpek tokenları, bağışlardan sonra değer kaybetmeye başladı

Buterin, bu bağışları bir stablecoin ile değil SHIB gibi tokenlar ile yaptığı için, bağışların dolar bazındaki değerinde büyük değişimler yaşanabilir ki, yaşandı da.

Buterin’e gönderildikten sonra sirkülasyondan çıkmış muamelesi yapılan tokenların harekete geçmesi, köpek tokenlarında düşüşe yol açtı. CoinGecko verilerine göre salı sabahı itibarıyla, son 24 saat içerisinde:

Exit mobile version