Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Şubat Ayına Hızlı Başladı: 0.60 Doların Üstüne Çıktı

Ripple tarafından geliştirilen XRP, şubat ayının ilk gününü 0.60 doların üstüne çıkarak açtı. Günlük bazda yüzde 50 değerlenen XRP, bir haftada neredeyse iki buçuk kat değerlenerek Dogecoin (DOGE) ile birlikte gündeme geldi.

Ripple ocak ayının son haftasında SEC’ye karşı bir yanıt hazırlayıp XRP’nin menkul kıymet olmadığını savundu. Aynı hafta içerisinde Telegram ve Reddit gibi platformlarda XRP için pump toplulukları kurulmaya başladı. Bu iki gelişme, XRP fiyatını ay bitmeden 0.40 doların üstüne taşıdı.

Gözler 1 Şubat tarihine dönmüştü

GameStop ve Dogecoin (DOGE) için bir araya gelen bazı yatırımcılar, bunun ardından XRP’ye yöneldiler. Telegram’da XRP için bir pump grubu oluşturuldu. 100 bin kişiden fazla üyeye ulaşan bu grup için üyelere 1 Şubat tarihi verildi.

telegram-xrp-kripto-para-ripple-grup

Borsalara para gönderilmeye başladı

1 Şubat’a işaret edildiğini gören yatırımcılar arasında bir beklenti oluştu. Borsalarda yapılan işlemler bu beklentinin somutlaşmaya başladığını gösterdi. XRPScan verilerine göre kripto para borsası Uphold’a gönderilen XRP miktarı, 29 Ocak tarihinden itibaren hızla yükselmeye başladı.

ABD’deki birçok kripto para borsası, SEC davası sonrasında XRP işlemlerini durdurma kararı aldı. Uphold mevcut haliyle Amerikalı yatırımcıların XRP ile işlem yapabileceği nadir platformlardan biri. XRP işlemlerinin çoğalmaya başladığını tespit eden Uphold, 31 Ocak akşamı bir duyuru yayınladı ve “Yoğun talep nedeniyle sunucularımızı güncelleme kararı aldık. 60 dakikalık bir bakım çalışması olacak.” açıklaması yaptı.

xrp-uphold-borsa-kripto-para
Uphold’a gönderilen XRP miktarında ‘parabolik’ artış, Kaynak

İki yıldır bu kadar popüler olmamıştı

Sosyal medyada oluşan bu atmosfer, XRP için iki yıllık bir rekorun kırılmasını sağladı. Santiment verilerine göre XRP’nin sosyal medya platformlarındaki popülaritesi, 21 Eylül 2018 tarihinden beri hiç günümüzdeki kadar fazla olmamıştı. Santiment bu veriyi Reddit, Telegram ve Discord grupları dahil olmak üzere 1.000’den fazla sosyal medya kanalından topladı. Ünlü rock grubu Kiss’in solisti Gene Simmons da 1 Şubat tarihli tweetinde “DOGE ve XRP aldığını” açıkladı.

kiss-gene-simmons-doge-xrp

XRP sahiplerine airdrop düzenleyen Flare Network (SPARK), tüm bu ‘pump’ söylemi ile ilgili bir açıklama yayınladı. Flare Network ekibi, “Sosyal medya hesaplarımıza XRP Pump gruplarının linki yağıyor. Bu gibi örgütlenmelerin riskini ne kadar vurgulasak azdır.” ifadelerini kullandı. XRP günün öğlen saatlerinde 0.66 doların üstüne kadar çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!