Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yüz Binlerce Liralık Arabayı 0.4 Bitcoin’e Sattı

Ünlü bir isim, 0.4 Bitcoin almak için 2007 model araba olan Chevrolet Suburban’ını sattı. Bitcoin fiyatı 18 bin dolar seviyesine yükselmişken BTC almak isteyenlerin sayısı da artmış gibi görünüyor. Yaklaşık 7 bin dolara arabasını satan bu ünlü isim kim dersiniz?

Yüz binlerce liralık değere sahip olan ve Bitcoin için satılan bu araba, ünlü yatırım şirketi Morgan Creek Digital’ın kurucu ortağı Jason Williams‘a ait. Williams, arabasını Bitcoin almak için sattığını Twitter’da duyurdu. Siyah Chevrolet’inin fotoğrafını paylaşan Williams, gönderisinde şunları söyledi: 

“0.4 Bitcoin’e arabamı sattım. Doğru bir şey yaptığımı hissediyorum. Göreceğiz.” dedi.

Cointelegraph’ta aktarılan bilgilere göre, eğer Bitcoin fiyatı 130 bin doları aşarsa Williams’ın 13 yaşındaki Chevrolet Suburban’ını yeni bir model araba değerinde satmış kadar olabileceği söylendi.

Araba alım satım sitesi Edmunds.com verilerine göre 2007 model ikinci el Chevrolet Suburban’ın değeri şu anda 7 bin dolar civarında. Chevrolet’in resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre ise aracın 2021 modelinin değeri 51 bin doların üzerinde.

Arabanın son modeli Türkiye’de 394 bin lira!

Jason Williams’ın satmış olduğu arabanın dolar cinsinden değeri şu anda 7 bin 300 dolar seviyesinde. Türk Lirası olarak baktığımızda arabanın satış değerinin 55 bin 700 TL olduğunu görüyoruz (1 dolar = 7,63 TL). İkinci el Chevrolet Suburban araba modellerini Türkiye pazarında incelediğimizde ise 93-95 yılına ait olanlar 200 bin TL’nin üzerinde. En uygun fiyatlı olan 96 model Chevrolet ise 175 bin TL’den satıştayken 2015 model Chevrolet Suburban’ın değeri ise tam 2 trilyon!

Başka bir araç daha satabilir

Williams’ın yaptığı paylaşıma kullanıcılardan birçok yorum geldi. İçlerinden bir kullanıcı, Williams’a “15 – 18 bin dolar civarında satmayı düşünebileceğiniz farklı ve hoş bir aracınız var mı?” diye sordu. Williams, aşağıdaki fotoğrafı göstererek “Muhtemelen şu kırmızı kamyonu satardım.” dedi.

bitcoin-araba

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!