Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

575 Milyon Dolar Kripto Para Dolandıran Şahıslar ABD’ye İade Edilecek!

Estonya kripto paralar üzerinden ponzi şeması işleten iki sanığın ABD’ye iadesini onayladı.

ABD Adalet Bakanlığının (DOJ) talebi üzerine harekete geçen Estonyalı yetkililer, Kasım 2022’de Estonya’da tutuklanan HashFlare ponzi şemasının yöneticileri Ivan Turogin ve Sergei Potapenko’nın iadesini onayladı.

Estonya Adalet Bakanlığı, kapsamlı bir incelemenin ardından, iadenin bireylerin temel haklarını orantısız bir şekilde ihlal etmemesini sağlayacak yeterli kanıtın toplandığına karar verdi.

İadesi onaylanan iki sanık, Estonya’da kurdukları HashFlare isimli şirket üzerinden dünya çapında bir ponzi şeması işletmiş ve yatırımcıları kandırarak 575 milyon dolarlık vurguna imza atmışlardı.

Para toplamak için kurdukları düzende, Bitcoin madenciliği yaptıklarını belirterek isteyen yatırımcıların uğraşsız şekilde bu sisteme ortak olabileceklerini ve ciddi oranlarda pasif getiri elde edebileceklerini belirtmişlerdi. Tabiki de söz konusu vaatlerin hiçbiri gerçek değildi ve tüm bu sahte anlatı yatırımcıları tuzağa düşürmek için kurulmuştu.

Dolandırıcılar Bitcoin madencilik hizmeti yalanının dışında, Polybius Bank adlı hayali bir kripto para bankasını yatırımcılara tanıtarak bu banka için de para toplamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!