Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BofA: Dijital Varlık Evreni Göz Ardı Edilemeyecek Kadar Büyük

Bank of America’nın araştırma ekibi, dijital varlık evreninin artık göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğunu açıkladı.

Bank of America’nın pazartesi günü Koin Bülteni’ne iletilen raporunda, “Kripto tabanlı dijital varlıkların, yepyeni bir varlık türü oluşturabileceğine inanıyoruz.” ifadesine yer verildi.

Bankanın kripto para araştırma birimini yöneten Alkesh Shah, Bitcoin önemli. Ama dijital varlık ekosistemi (bitcoin’den) çok daha fazlası.” derken, raporda Ethereum (ETH) blockchaininde yer alan uygulamaların “finans, sigorta, hukuk, emlak ve daha birçok farklı endüstriyi değiştirme” potansiyeli üstünde duruldu.

“Yakın gelecekte telefonunuzun kilidini açmak, hisse senedi, ev ya da bir Ferrari’nin bir parçasını almak, temettü ya da borç almak, borç vermek ya da para biriktirmek, hatta benzinin ya da pizzanın ücretini ödemek için blockchain teknolojisini kullanıyor olabilirsiniz.”

Kripto araştırma birimini bu yaz kuran Bank of America, CoinDesk’in temmuz ayındaki haberine göre bazı müşterilerine bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri ile işlem yapmaları için de yeşil ışık yaktı.

Dijital varlık evrenindeki merkeziyetsiz uygulama (dApp), stablecoin, dijital merkez bankası parası (CBDC), non-fungible token (NFT) gibi unsurlardan bahseden araştırmacılar, bankacılık hizmeti alamayan 1.7 milyar insanın merkeziyetsiz uygulamaları kullanarak finansal hizmetlerden faydalanabileceğini belirtti.

Yakın vadede en büyük risk, regülasyon

Toplam değeri 2 trilyon doları aşmış kripto para piyasası için dünya genelindeki regülasyon çalışmaları devam ediyor.

Bank of America raporunda; merkez bankalarının bitcoin gibi dijital varlıkları ödeme sistemlerine risk olarak görebileceği, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) merkeziyetsiz finans uygulamalarının üstünde baskı oluşturabileceği ifade edildi.

“Yakın vadedeki en büyük riskin mevzuattaki belirsizlik olduğunu düşünüyoruz. Ancak dijital varlık kuralları belirlendikten sonra, (bu alandaki) yatırımcı katılımı, uzun vadede regülasyonlar sayesinde artabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!