Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Yön Veren Donald Trump’ı 3 İsim Etkiledi: İşte Yaşananların Perde Arkası

Kripto para piyasası yükseliş ivmesine geri dönerken Donald Trump’ın mevcut konumu tekrardan gündem olduç

CNBC, 26 Ağustos tarihinde Donald Trump’ın Bitcoin ve kripto para piyasasına yönelik tutumunu derinlemesine inceledi. Trump’ın geçtiğimiz aylarda yaptığı etkinlikler ve Bitcoin konferansındaki açıklamaları haberin odak noktası oldu.

Temmuz ayında, ABD’nin country müzik başkenti Nashville’de düzenlenen yılın en büyük Bitcoin konferansında, sahneye eski Başkan Donald Trump çıktı.

Müzik City Center’da gerçekleşen etkinlikte, Trump, Bitcoin’in faydalarından bahsederken, ikinci bir Trump yönetiminin kripto endüstrisine neler kazandırabileceğini anlattı. Katılımcılar, gizli servisin sıkı güvenlik protokollerini geçerek Trump’ı dinleme şansını yakaladı.

Trump, “Eğer kripto geleceği tanımlayacaksa, bunun ABD’de üretilmesini, işlenmesini ve mint edilmesini istiyorum” diyerek Bitcoin madencilerine açık bir mesaj gönderdi. Gelecekte bol miktarda elektrik üretileceğini ve insanların bu kadar çok elektriğe ihtiyaç duymayacağını belirtti.

Trump’ın ani kripto ilgisi dikkat çekici

Trump’ın Bitcoin’e olan ani ilgisi, eski başkanın üç yıl önce kripto parayı bir “dolandırıcılık” olarak nitelendirmesiyle çelişiyor. Ancak, büyük bağış potansiyeline sahip bir sektörden gelen yüksek miktarda bağışın cazibesi bu dönüşümde etkili oldu.

Trump, Nashville’deki konuşmasında kripto ile ilgili fonlardan 25 milyon dolar topladığını öne sürdü fakat CNBC bu rakamı bağımsız olarak doğrulayamadı.

Trump’ı Bitcoin karşıtlığından savunuculuğa dönüştüren süreç, kapalı kapılar ardında bir grup Bitcoin ve kripto savunucusunun etkisiyle gerçekleşti. Bu grupta özellikle Porto Riko’da yaşayan üç kişi, Trump’a Bitcoin’in değerini anlatma ve Nashville’deki kilit bir kitleye bunu iletme konusunda önemli rol oynadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!