Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meme Coin İlgisi Bitiyor Mu: Solana’da Dibe Vuran Gösterge Korkuttu!

Solana ağından gelen düşük veriler, meme coin coşkusunun sonuna işaret ediyor olabilir.

Solana blokzincirindeki günlük işlem ücretleri, son birkaç ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu düşüş, Solana tabanlı memecoin’lerin değer kaybetmesiyle paralel bir şekilde gerçekleşti.

Solana blokzincirinde ödenen toplam günlük işlem ücretleri, ABD doları cinsinden ölçüldüğünde, Mayıs 2024’ten bu yana görülmemiş bir seviyeye düştü.

Pazartesi günü itibarıyla, Solana üzerindeki günlük işlem ücretleri 639.000 dolara gerileyerek, 8 Ağustos’ta ulaşılan 1.83 milyon dolarlık zirveden %65, 18 Mart’taki 5.08 milyon dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden ise %87 oranında düşüş yaşadı.

Bu düşüş, Solana ağındaki aktivitenin azaldığını ve özellikle memecoin ticaretinin bu durumdan en çok etkilendiğini gösteriyor. YouHodler’in Pazarlar Şefi Ruslan Lienkha’ya göre düşen işlem ücretleri, memecoin’lere olan ilginin azalmasıyla bağlantılı.

Lienkha, “Daha düşük işlem ücretlerinin, memecoin’lerle ilgili heyecanın azalmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum,” diye aktardı.

Bu gözlem, Coingecko verileriyle de örtüşüyor. Coingecko’nun verilerine göre, Solana meme coin piyasasının toplam piyasa değeri şu anda 7.42 milyar dolar seviyesinde bulunuyor ve son 24 saatte %2.6’lık bir düşüş kaydedildi.

Ayrıca, Solana ağındaki en yüksek piyasa değerine sahip beş memecoin’in (Dogwifhat, Bonk, Popcat, Book of Meme ve Cats in a Dogs World) tamamı son bir ayda değer kaybetti. Bu kayıplar sırasıyla %28, %30, %18, %14 ve %34 oranında gerçekleşti.

Solana tabanlı, memecoin ticaretinde önemli rol oynayan bazı merkeziyetsiz borsalarda kilitli toplam değerde de azalma yaşandı. DefiLlama verilerine göre, Raydium’daki toplam kilitli değer (TVL) son 30 günde %20’ye yakın düşerken, BonkSwap’ta ise bu oran %23’ü geçti. Aynı zamanda, çok zincirli memecoin endeksleri de son bir ayda gerileme yaşadı.

The Block’un GMCI Meme Endeksi son bir ayda %17’den fazla düşüş gösterirken, Market Vector’s Memecoin Endeksi de son birkaç ayın en düşük seviyesine ulaştı, diye vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!