Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Kripto Para Yatırımcılarını Şaşırtan Vergi Kararı!

ABD Vergi Dairesi (IRS) ülkedeki kripto para vergileriyle ilgili yeni bir kılavuz yayınladı.

Bu kılavuzda yer alan maddelerin büyük bir kısmı yatırımcıların zaten öngördükleri şeylerdi. Ancak kılavuzda yatırımcıları epey şaşırtan bazı notlar da bulunuyor.

Kripto Para Vergileri

IRS tarafından paylaşılan bilgilere göre ABD’deki kripto para vergilerinin aslında mülk yatırım vergilerinden farkı yok. Ülkedeki kripto para yatırımcıları bu yüzden yayınlanan maddelere pek şaşırmadılar.

Yatırımcıları şaşırtan şey ise IRS’in özellikle kripto para dünyasındaki hard fork ve airdroplarla ilgili yayınladığı maddeler oldu. IRS tarafından yayınlanan bilgilere göre:

Eğer bir hard fork sonrasında bir airdrop düzenlenir ve siz o yeni kripto parayı alırsanız; o kripto parayı aldığınızın vergi dönemi içerisinde vergi ödemek durumundasınız.

Bu madde aslında bir çok yatırımcının aklına doğrudan Bitcoin Cash, Bitcoin SV gibi kripto paraları getirdi. IRS tarafından yayınlanan bu maddeler şimdiden büyük bir tartışma konusu haline geldi.

Jameson Lopp gibi isimler sosyal medya üzerinden paylaştıkları gönderilerde bu maddeleri değerlendiriyor ve bu maddelerin detaylarıyla ilgili önemli sorular soruyorlar.

Rahatlatan Karar

IRS airdrop ve hard fork konusunda yatırımcılar için epey ağır bir karar almış olsa da yatırımcıları rahatlatan bir karar da aldı.

IRS tarafından yayınlanan bilgilere göre yatırımcıları, kendilerine ait olan iki farklı cüzdan arasında kripto para aktarımı yapmaları halinde herhangi bir vergi ödemek zorunda kalmayacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment