Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Regülatörler Dijital Bankacılık Devine Pes Ettirdi: Hizmetlerini Askıya Alıyor!

Londra merkezli kripto para ve bankacılık hizmetleri veren Revolut, ABD’de sunduğu kripto para hizmetlerini askıya almaya karar verdi.

ABD’li regülatör kurumların kripto para endüstrisine karşı ketum tavrı bir şirkete daha geri adım attırdı. Revolut sözcüsü tarafından 4 Ağustos günü yapılan açıklamada, ABD’li kullanıcılara sunulan tüm kripto para hizmetlerinin düzenleyici belirsizlikler nedeniyle askıya alınacağı beyan edildi.

Revolut ilk olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) menkul kıymet olarak nitelendirdiği kripto paralara hizmet vermeyi kesmişti fakat bunun yeterli olmayacağını düşünen şirket tüm faaliyetlerini durdurma yolunu seçti. Yapılan açıklamada, ABD özelindeki faaliyetlerin durdurulmasının küresel kullanıcı tabanının sadece %1’ini etkileyeceği vurgulandı.

Hizmetlerin askıya alınma sürecinin kademeli olarak gerçekleşeceği belirtildi. Askıya alma işlemleri Revolut’un ABD’li bankacılık ortağının gözetimi doğrultusunda 2 Eylül’den itibaren başlayacak ve tüm süreç 3 Ekim’de tamamlanacak. ABD’li tüm Revolut kullanıcıları yakın zamanda alacakları e-posta’da hizmetlerin durdurulma sürecine dair tüm detaylara erişebilecek.

Şirket tarafından yapılan açıklamanın detaylarında şu net ifadelere yer verildi:

Revolut üzerinden kripto para birimlerine erişim tamamen devre dışı bırakılacak ve ABD müşterileri artık herhangi bir kripto para birimi satın alamayacak, satamayacak veya tutamayacak. Bu karar kolayca alınmadı ve bunun neden olabileceği hayal kırıklığını anlıyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!