Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarlık Şirketlerden Bir ETF Hamlesi Daha: Bitcoin ve Ethereum’u Aynı Anda İzleyecek!

Milyar dolarlık varlık yönetim şirketleri ProShares ve Bitwise, aynı anda hem Bitcoin (BTC) hem de Ethereum (ETH) fiyatını takip eden toplamda 3 ETF (borsa yatırım fonu) başvurusunda bulundu.

Bloomberg ETF Analisti James Seyffart 3 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, önde gelen yatırım ürünleri sağlayıcısı ProShares ve varlık yönetim şirketi Bitwise’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC), Bitcoin ve Ethereum fiyatına aynı anda maruz kalınmasını sağlayan 3 adet ETF başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Başvuruların ikisi Bitwise tarafından gerçekleştirildi. Bitwise iki ETF’i için Bitcoin ve Ethereum fiyatına “eşit ağırlıklı” veya “piyasa ağırlıklı” olmak üzere iki farklı dağılım stratejisi belirledi.

Bunun yanı sıra Proshares de ETF’inde eşit ağırlıklı bir dağılım stratejisi izledi. Seyffart, yapılan son başvurularla beraber toplam Ethereum ETF başvurusunun 12’ye çıktığını belirtirken bugün bir başvuru daha yapılacağı yönünde tahmin yürüttü.

Bloomberg ETF Analisti Eric Balchunas 2 Ağustos tarihinde yayınladığı gönderide, aralarında Bitwise ve ProShares’in de bulunduğu 6 varlık yönetim şirketinin vadeli Ethereum ETF başvurusunda bulunduğunu aktarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!