Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı: Bitcoin Nasıl Tepki Verdi?

ABD temmuz ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında 187 bin olarak açıklanması üzerine Bitcoin’de (BTC) yükseliş gözlemlendi.

Geçtiğimiz dakikalarda piyasanın 200 binlik beklentisinin altında 187 bin olarak açıklanan ABD Tarım Dışı Enflasyon verisi, Bitcoin’de 140 dolarlık yükselişi tetikledi.

Açıklama öncesi 29.120 dolara kadar düşen Bitcoin, açıklamayla birlikte 29.260 dolara kadar Ethereum (ETH) ise 1.843 dolara kadar yükseliş yaşadı. Altcoinlerde ise genel olarak yeşillenmeler görüldü.

Temmuz ayında tarım endüstrisi haricindeki çalışan insanların değişikliğini ifade eden verilerin aşağı yönlü hareket etmesi dolar değerinde düşüşü tetikleyecektir. Bu durumda da Bitcoin ile ters korelasyon içerisinde hareket eden dolar endeksinin (DXY) düşüş göstermesi kripto para piyasasını olumlu etkileyecektir.

Açıklanan verinin akabinde dolar endeksi aşağı doğru ivmelenerek 102,28 seviyelerine kadar düşüş yaşadı. Bu veriler doğrultusunda önümüzdeki hafta açıklanacak enflasyon verisiyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (FED) nasıl bir politika izleyeceği oldukça merak konusu.

Coingecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 29.160 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!