Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Bu Ülkede Resmen Faaliyete Geçti: Merkez Bankasından Tebrik Mesajı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Bahreyn’de resmen faaliyete geçtiğini duyurdu.

Binance tarafından 16 Ocak günü yapılan basın açıklamasında, Bahreyn’deki faaliyetlerine başladıklarını beyan edildi. Yapılan açıklamada, Bahreyn’deki kullanıcıların Binance’in ürünlerine erişmesine ve itibari para birimiyle yatırma ve çekme işlemleri yapmasına olanak tanıyan bir platform olan binance.bh‘nin kullanıma açıldığı belirtildi.

Bununla birlikte Binance’in son genişlemesi Bahreyn Merkez Bankası (CBB) ve Ekonomik Kalkınma Kurulu tarafından memnuniyetle karşılandı ve iddialara göre borsa yetkililerine özel bir tebrik mesajı gönderildi.

Bahreyn Merkez Bankası Başkanı Rasheed Al Maraj gelişmeyle ilgili olarak “CBB Binance’in Orta Doğu operasyonları için Bahreyn’de bölgesel bir merkez kurma kararını memnuniyetle karşılamaktadır.” ifadelerini kullandı. Kurul Başkanı Khalid Humaidan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Platformlarının lansmanı, Bahreyn’in sadece bölgede değil, dünya çapında kripto varlıkları, blokzinciri ve FinTech yenilikleri için önde gelen bir merkez olarak konumunu yeniden teyit ediyor.

Öte yandan kripto ilgisi sadece Bahreyn ile sınırlı kalmadı ve çevre ülkelerde endüstriye karşı ciddi araştırmalarını başlattı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda, Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) bölgesindeki diğer ülkeler de kendi FinTech havuzlarını aktif hale getirdiği görülüyor. Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkez bankaları keşif amaçlı düzenleyici ortamlar oluştururken Umman Merkez Bankası da bu konuyu yapılacaklar listesine aldı.

Bahreyn’de aralık ayında ön lisansmart ayında ise tam lisans alan Binance BahreynCBB tarafından ülkede Kategori 4 lisansı verilen ilk borsa olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!