Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti Bitcoin’i 2018 “Dibiyle” Kıyasladı: Zor Şartlara Rağmen Benzer!

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, Bitcoin’in (BTC) her şeye rağmen değer kazanmaya devam ettiğini belirterek mevcut piyasayı 2019 boğası başlamadan önceki dönemle ile karşılaştırdı.

McGlone 16 Ocak tarihinde katıldığı bir programda, Bitcoin’de son zamanlarda yaşanan yükselişi 2018-2019 dönemi piyasası ile karşılaştırdı. Analist, 2018-2019 dönemlerinde içinde bulunduğumuz mevcut makroekonomik yapıdan çok daha farklı bir noktada olduğumuzu hatırlatarak zorlu şartlar altında Bitcoin’in benzer performans göstermesinin ileriye dönük pozitif bir altyapı inşa ettiğini öne sürdü.

Küresel piyasaların 2018 yılında toplu bir faiz indirimi ile parasal genişleme politikaları güttüğünü hatırlatan analist, büyümeci politikaların ayı piyasasından çıkılmasını sağladığının altını çizdi. Mevcut durumda 2018’den farklı olarak birçok merkez bankasının parasal sıkılaşmaya gittiğine işaret eden McGlone, bu şartlar altında herhangi bir piyasada büyük yükselişler görülemeyeceğine dikkat çekti.

Öte yandan Bitcoin’deki yükselişin bir tuzak olmadığını vurgulayan McGlone, fiyatın gerçek anlamda yükselişe geçmesi için yalnızca biraz zamana ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Ancak Nasdaq’ın mevcut piyasanın kaderini belirleyebileceğini belirten analist, şu ifadelerde bulundu:

Nasdaq’ın 200 günlük ortalamasının altına düşeceğine inanıyorum ve eğer bu senaryo gerçekleşirse Bitcoin de kalan her şeyle beraber gerileme yaşayabilir. Makroekonomik açıdan benzeri görülmemiş bir sıfırlama yaşadığımızı düşünüyorum, önemli politik krizler ve ekonomik dengelerin değişimi ortasında kısa vadede risk piyasaları tahmin edilemez yapısını korumaya devam edebilir.

Öte yandan eski bir SEC yetkilisi Jhon Reed Stark geçtiğimiz günlerde, Bitcoin’de gerçekleşen günlük işlem hacminin %51’inin sahte olduğunu öne sürerek yükselişin piyasa manipülasyonundan ibaret olduğunu iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!