Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Eski Yetkilisine Göre Bitcoin’deki Yükseliş Rallisinin Asıl Nedeni İşte Bu: Sahte!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) eski yetkilisi John R. Stark, Bitcoin’in (BTC) günlük işlem hacminin yarısının sahte olduğunu iddia ederek yakın zamanda yaşanan yükselişin bundan kaynaklandığını belirtti.

SEC İnternet Uygulama Ofisi’nin eski şefi John R. Stark 14 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’de yakın zamanda yaşanan yaklaşık %25’lik değer artışına değindi. Stark yaşanan değer artışının makroekonomik sebepler, kurumsal yönelim veya teknolojideki herhangi bir inovasyondan kaynaklanmadığını yalnızca piyasa manipülasyonu olduğunu öne sürdü.

Eski yetkili, kripto para borsalarında gerçekleşen günlük Bitcoin işlemlerinin yarısından fazlasının sahte olduğunu iddia ederek yatırımcıların yaşanan yükselişe kanmaması gerektiğini dile getirdi. Kripto para ekosisteminde kripto karşıtı olarak tanınan yetkilinin paylaşımına, birçok kullanıcı tepki gösterdi.

Bazı kullanıcılar, Stark’ın yaşlandıkça daha bilgece iddialar ortaya koyması gerektiğini ancak yetkilinin bu senaryonun tersine hareket ettiğini öne sürdü. Kullanıcılar arasında Peter Schiff, Jim Cramer ve John Reed Stark’ın kripto paraların yükselişi ile beraber piyasalardan silineceklerinin farkında oldukları için amansız bir biçimde kripto paraları kötülediklerini dile getirenler de oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!