Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Finansal Analistten Bitcoin Yorumu: Bununla Birlikte Kripto Kışını Atlattı!

Finansal analist James Leonard Turk, Bitcoin’in (BTC) kripto kışını atlattığını öne sürerek artık teknoloji hisseleri gibi davranmadığını ve altının yükselişi ile daha da yükseldiğini dile getirdi.

James Turk 15 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in düşüş trendini kırdığını öne sürerek kripto kışını atlatmış olabileceğine işaret etti. Analist, Bitcoin’in teknoloji hisseleri gibi hareket etmeyi bıraktığını ve altın ile birlikte yükselişe başladığını dile getirirken geçmişte yaşanan düşüşlere değinerek  69.000 dolar seviyesinin üzerine çıkılmasının mümkün olduğunu ima etti. Ayrıca analistin, Bitcoin’in emtia statüsünde olduğuna işaret eden açıklamaları da dikkat çekti.

Bitcoin savunucusu Max Keiser’in “Bitcoin’in bir tavanı yok çünkü doların bir tabanı yok” ifadesine atıfta bulunan Turk, itibari para birimlerinin ve merkez bankalarının enflasyonist para politikalarına karşı Bitcoin, altın ve gümüşün değer saklama özelliğinin altını çizdi.

Öte yandan 2014-2015 ve 2018-2019 yılları arasında yaşanan düşüşlerden sonra Bitcoin’in bir önceki zirvesini kırdığına işaret eden analist, geçmiş verilere dayanarak Bitcoin’in gelecek boğa rallisinde bir önceki zirve olan 69.000 dolar seviyesinin üzerine çıkabileceğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!