Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’te Hisse Tokenlarıyla İşlem Yapılabilecek: Türkiye Hariç

Binance kullanıcıları, artık kripto para birimlerinin yanı sıra hisse tokenları ile de alım-satım yapabilecekler. İlk olarak Tesla hisselerini tokenlaştıran borsa, kullanıcılarından ek komisyon almayacak. Borsanın hizmeti, Türkiye’de geçerli değil.

Binance’teki her bir Tesla tokenı, Tesla’ya ait bir birim hisseyi temsil ediyor. Hisselerden farklı olarak, bu tokenları küçük parçalara bölmek mümkün.

Böylece hissenin kendisi için yaklaşık 700 dolar ödemektense daha küçük meblağlar ile hisse tokenı alınabiliyor. Minimum alım tutarı, 1 tokenın 100’de 1’i olarak açıklandı.

Kullanıcıdan komisyon alınmayacak

FTX ve Bittrex Global’ın ardından hisse tokenlarını destekleyen yeni isim Binance oldu. Borsanın, hisse alım-satımı yapan kullanıcılarından ekstra komisyon kesmeyeceği açıklandı.

Bitcoin gibi kripto paraların aksine, hisse tokenları ile 7/24 aralıksız işlem yapılamayacak. The Block’a konuşan bir Binance sözcüsü, bunu “Her bir hisse tokenı, bir dayanak varlık ile destekleniyor ve işlemler gerçek zamanlı olarak gerçekleşiyor. Hisse tokenları, bu yüzden dayanak varlıkları ile aynı işlem saatlerinde kullanılabilecek.” diyerek açıkladı.

Binance, işlemlerin takip edilmesi ve custody sürecinin yönetilmesi için Almanya’daki CM-Equity AG ile iş birliği sağladı.

Türkiye’deki kullanıcılara açılmadı

Borsadaki hisse tokenlarının mutabakatı BUSD ile sağlanacak. Şu an için Tesla’yla kısıtlı olan ürün yelpazesinin zaman içerisinde genişlemesi bekleniyor.

Binance; sunacağı bu yeni hizmetin ABD, Çin ve Türkiye’yi kapsamadığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!