Merhaba,
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.
Bitcoin bugün itibariyle 6.000$’ı aşacak şekilde kendisine bir pozisyon aldı.
Bitcoin 2 Nisan’dan bu yana ilk büyük fiyat koparmasını %5’lik bir artış yaşayarak gerçekleştirdi. 10 Nisan’da 2019’un en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün 2019’un yeni rekorunu kırmasıyla gözünü 6.000$ ve üstüne çevirdi.
Fiyatın ilk hedefi 5.650$ ile 5.850$ aralığındaki direnç kanalını kırmak olacaktır. Bunu başarmasının hemen ardından gelecek olan yeni direnç kanalı ise 7.300$ ve 7.600$ noktaları olacaktır. Teknik analizin birden fazla aracını kullanarak ve global gelişmeleri de göz önüne alarak bu bahsi geçen kanalların yakın zamanda aşılacağı konusunda genel bir iyimserlik olduğunu söyleyebiliriz. Piyasada oluşan iyimser duygular her zaman fiyata olumlu şekilde yanmıştır.
Bununla beraber MACD W sıfır çizgisinin üzerinde ve yukarı hamleyi onaylarken, RSI da 70 bandını aşmış ve 1 Nisan’daki gibi bir hamle yapma eğilimi içerisine girmiş. RSI’ın aşırı alım bölgesinin üzerine doğru olan hareketi için henüz başlayan ve bir süre daha devam edecek diyebileceğimiz bir hareket yakıştırmasını yapabiliriz.
Buradaki önemli noktalardan birisi de şudur; 5.400$ direncini kıran Bitcoinin bu fiyatını koruyup 6.000$ ve üzerine çıkabilmesi için yukarıda bekleyen satıcılardan daha çok alıcının olması gerektiğidir. Boğalar yaşanan bu hamlenin devamını getirebilmek için çalışmaya devam etmeli ve karşılarına çıkacak olan ayılara üstün gelme çabası içinde olmaları gerekmektedir.
Hem kısa vadeli bakış açısıyla hem de uzun vadeli bakış açısıyla Bitcoin trendi için kesinlikle BOĞA diyebiliriz. Fiyat hareketinin YTD (year to date) içindeki bu rekorunu takip eden yeni rekorlar boğaların inadıyla gerçekleşecektir. Kuşkusuz bu inat tüm alt coinleri de olumlu yönde etkileyecektir. Ancak bu yaşanan fiyat hareketi sürdürülebilir olmaz ve boğalar pasif kalırlarsa aşağı yönlü baskı artacak ve fiyat 5.400$ seviyesinden alta doğru akacaktır. Bu nedenle 5.400$ ve 5.500$ seviyelerine dikkat etmek gerekir.
1 Nisan hamlesinden sonra yaşanan bugünkü 23 Nisan hamlesi daha önceki bazı yazılarımızda belirttiğimiz gibi fiyatın Fibonacci sayılarına göre hareket ettiğini bir kez daha göstermektedir (Örneğin: Koin Bülteni 19 Kasım 2018 Analiz Yazısı). Ayrıca bu 21 günlük hareket (1-23 Nisan arasında)Bollinger Bantlarının neden 20/2 değil de 21/2 şeklinde ayarlanması gerektiğinin bir başka göstergesidir.
Yaklaşan ve her an başlayacak olan boğa mevsiminde karlı işlemler yapabilmek ve teknik analiz anlamında geride kalmamak için Koin Bülteni önderliğinde düzenlenen “Bitcoin Teknik Analiz Eğitimleri”ne katılmanızı öneririm. Her seferinde sınırlı sayıda başvurunun kabul edileceği eğitime katılmak isteyenler buradan kayıtlarını yaptırabilirler.
Sevgi ve saygıyla.
Taner BOZKURT
UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.