Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blackrock Hamlesi ve Bitcoin Yükselişi Grayscale Fonu GBTC’ye Yaradı: Devasa Artış!

Kripto yatırım şirketi Grayscale’e ait GBTC fonunun hacmi ve fiyatı, dünyanın en büyük yatırım şirketi BlackRock’ın spot Bitcoin (BTC) ETF başvurusundan sonra büyük artış yaşadı.

Grayscale’e ait Grayscale Bitcoin Trust’a (GBTC) olan yatırımcı ilgisi BlackRock’ın yakın zamanda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmasının ardından ivmeli bir şekilde yükseliş gösterdi.

GBTC işlem hacmi BlackRock başvurusundan bu yana %400’e yakın artış göstererek 16,1 milyon dolar seviyesinden 80 milyon dolar seviyesine yükseldi. Ayrıca GBTC ile Bitcoin arasındaki prim farkı da başvurusu sonrasında hızla kapanmaya başladı.

GBTC’nin hisse fiyatı 2022 yılında yaşanan düşüşlerle birlikte Bitcoin’e oranla %50 daha ucuz fiyattan alıcı buluyordu. Son hamlelerin ardından GBTC fiyatı pozitif yönde bir artış elde ederken Bitcoin ile arasındaki fiyat farkı %41’den %34,19’a düştü.

Son 24 saatlik periyotta Bitcoin %8’e yakın yükseliş performansı gösterirken GBTC’nin %12 artış yaşaması aradaki farkın azalmasında etkili oldu.

Yatırım şirketi geçtiğimiz dönemlerde, Grayscale Bitcoin Trust’ı spot Bitcoin ETF‘e dönüştürmek için başvuruda bulunmuş, bu talep SEC tarafından reddedilince o dönemde komisyona dava açmıştı. BlackRock’ın ETF başvurusunun onaylanması durumunda, bu onayın Grayscale için başarılı bir öncü olacağı düşünülüyor.

Öte yandan BlackRock’un ardından WisdomTree ve Invesco’nun da ETF başvurusunda bulunması Grayscale için umutların artmasına neden oldu. Bu iki büyük kurumun yaptığı başvuru Bitcoin yükselişinin de tetikleyen faktörlerden olmuştu.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %7,5 değer kazanan Bitcoin son 24 saat içerisinde %7,6 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 28.864 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!