Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist Peter Schiff Bitcoin Hakkında Konuştu: İşte Yükselişin Nedeni Bu!

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, Bitcoin’in (BTC) son yükselişinin ardındaki sebebi açıkladı.

Peter Schiff, Bitcoin kısa sürede 28 bin doların üzerine çıkması hakkında yükselişin sebebine dair açıklama yaptı. Yakın tarihli sosyal medya gönderisinde konuya değinen Schiff, bu yükselişi finans piyasasının önde gelen isimleri Fidelity, Citadel ve Charles Schwab tarafından ortak olarak kurulan kripto para borsası EDX Markets’in (EDXM) hayata geçmesine bağladı.

Açıklamasında her zamanki gibi karamsar bir tutum sergileyen ekonomist, açılan bu yeni kripto para borsasını kumar oynamak için sunulan bir diğer yol olarak nitelendirdi. Schiff, bu borsaya uzun vadeli bir talep olmayacağını ima ederken açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin bugün Wall Street firmaları tarafından açılan ve spekülatörlerin kripto para ticaret yapmasına izin verecek bir borsayı hayata geçirdiğine yönelik haberle 28.000 doların üzerine çıktı. Bu borsa için çok uzun vadeli bir talep olacağından şüpheliyim. Bitcoin ile kumar oynamanın daha fazla yolu ona değerli kılmaz.

EDX Markets, ilk aşamada sadece Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) özelinde hizmet sunacak. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase’e karşı açtığı davalara paralel olarak bu denli büyük kurumların ortak bir kripto para borsası açması ise topluluk tarafından olumlu karşılanmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!