Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trilyonluk Finans Devlerinin Kripto Para Borsası Bugün Resmen Açılıyor!

Finans piyasasının önde gelen isimlerinden Fidelity, Citadel ve Charles Schwab tarafından ortak olarak kurulan kripto para borsası EDX Markets (EDXM) bugün faaliyetlerine başlayacak.

The Wall Street Journal tarafından aktarılan yakın tarihli haberde, Fidelity, Citadel ve Charles Schwab tarafından kurulan EDX Markets‘in faaliyetlerinin 20 Haziran günü yayına gireceğine yer verildi. Platformun destekçileri arasında Paradigm, Sequoia Capital ve Virtu Financial gibi risk sermayesi şirketleri de yer alıyor.

Platformun bugün yayına girecek olmasına rağmen birkaç haftadır sessizce alım-satıma imkan sağladığı iddia ediliyor.

EDX Markets, ilk aşamada sadece Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) özelinde hizmet sunacak. Yapılan açıklamaya göre EDX Markets, müşterilerin kripto varlıklarını doğrudan işlemeyecek veya bireysel yatırımcılara doğrudan hizmet vermeyecek.

EDXM birden fazla kripto para borsasının emir defterini tek bir platformda birleştirerek müşterilerine yüksek likidite ve düşük fiyat farkları sunuyor. Platformun teknolojik altyapısı da MEMX tarafından sağlanıyor.

2022 yılının Eylül ayında tanıtlan ED Markets’in faal hale gelmesi için 9 ay geçse de bu denli büyük aktörlerin kripto para sektörüne dahil olmaları topluluk tarafından olumlu karşılandı.

Öte yandan EDX Markets tarafından 2022 yılının Ekim ayında yapılan açıklamada, kripto para saklama hizmetleri için Paxos’dan destek alınacağı belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!