Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Kripto Para Borsaları Harekete Geçti: Daha Fazla Kaldıraç Talebi!

Japonya Dijital ve Kripto Varlıklar Borsası Birliği (JVCEA), bireysel kullanıcılara 4 ila 10 kat kaldıraçla işlem şansı sunabilmek için harekete geçti.

Bloomberg tarafından sunulan yakın tarihli haberde, Japonya Dijital ve Kripto Varlıklar Borsası Birliği’nin kaldıraçlı işlem konusundaki yeni hedeflerine yer verildi. Japonya genelinde kripto para sektörünün büyümesi için kaldıraç üst limitinin genişletilmesi gerektiğini savunan birlik, 4 ila 10 kata kadar kaldıraç talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

JVCEA Başkan Yardımcısı Genki Oda Bloomberg’e verdiği demeçte kaldıraç kuralının genişletilmesinin sektörün yararına olacağına dair şu ifadeleri kaydetti:

Kaldıraç kuralının yeniden düzenlenmesi Japonya’yı kripto ve blok zinciri şirketleri için daha cazip hale getirebilir. Bu adım daha fazla kullanıcıyı işlem yapmaya teşvik edecektir.

Genki Oda, ülkenin dijital varlık borsalarının önerilen bir kaldıraç limiti üzerinde uzlaşmaya varmak için görüşmelerde bulunduğunu ve önerilerini önümüzdeki ay Finansal Hizmetler Ajansı’na (FSA) sunabileceklerini belirti.

2022 yılından önce Japonya merkezli kripto para borsalarında sermayenin 25 katına kadar kaldıraç kullanılmasına izin veriliyordu. Bu durum yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılanırken Japonya merkezli borsaların işlem hacimleri 2020 ve 2021’de yıllık 500 milyar dolara kadar ulaşmıştı.

Japonya’nın regülatör kurumu tarafından 2022 atılan adım doğrultusunda kripto para borsalarında işlem yapan kullanıcılara sermayelerinin en fazla 2 kata kadar kaldıraç kullanma sınırı getirilmişti. Bu durum o dönemde işlem hacimlerinde kayba neden olmuştu.

JVCEA, geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalarda bu kısıtlamanın yeni yatırımcıları sektörden uzak tuttuğunu ve pazar payının büyümesine engel olduğunu özellikle vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!