Site icon Koin Bülteni

BTK, Kripto Para Araştırma Raporu Yayınladı: İşte Öne Çıkanlar

Türkiye’nin son dönemde kripto para birimlerine ve blockchain teknolojisine olan ilgisi hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl Kalkınma Planı bünyesinde ele alınan dijital para atılımından sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bunu bir adım ileriye götürmüştü. Şimdi ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) bir adım attığı ve kripto para araştırma raporu yayınladığı görülüyor.

BTK tarafından yayınlanan kripto para araştırma raporunda dikkat çeken ilk unsur “dijital para” ve “kripto para” olarak iki ayrı bölümün bulunması oluyor. Kripto paraların özelliklerini tanımlayan BTK, buna ek olarak Türkiye’de kripto paraların durumunu de ele aldı.

BTK Başkanından Kripto Para Mesajı

Önsöz içerisinde yer alan Kurul Başkanı Ömer Abdullah KARAGÖZOĞLU’nun ifadesi ise bir hayli dikkat çekici:

“Okumakta olduğunuz Kripto Para Araştırma Raporu da bu kapsamda hazırladığımız
raporlardan bir tanesi olup, teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmesi ile önemi gün geçtikçe artan
ve her geçen gün daha çok paydaş tarafından geçerli bir ödeme aracı olarak kabul edilmeye
başlanan kripto paraların ülkemizi de ilgilendiren yönleri ile incelenmesi amacıyla
hazırlanmıştır”

Başkan tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de kripto paraların ödeme aracı olarak kabul edilmeye başlandığı net bir şekilde görülmekte. Raporda önde gelen kripto paralara da ayrı ayrı yer verildiği görülüyor.

Rapor içerisinde yer alan kripto paralar ise şöyle sıralanmakta:

Toplam piyasa değerine göre değil de farklı bir yöntem kullanılarak sıralanan kripto paralar arasında gizlilik odaklı Monero’nun da olması dikkat çekiyor. Kripto paraların kullanım alanları konusunda da BTK araştırmasında oldukça detaylı açıklamalar ve örnekler yer almakta.

BTK’ye kripto paralar aşağıdaki alanlarda kullanıldı ve kullanılmaya devam ediliyor:

Son olarak Türkiye içerisinde de kripto paralara yoğun bir ilgi gösterildiğinin belirtildiği BTK raporu, ana akım kitlelerin kabulü açısından önemli bir örnek teşkil etmekte.

Exit mobile version