Chainlink’in (LINK) kurucu ortağı Sergey Nazarov, kripto para piyasasına trilyonlarca doların nasıl akacağına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Sergey Nazarov, bankaların kendi blokzincirlerini oluşturarak kripto para birimlerine trilyonlarca dolarlık değer aktarabileceğini öne sürdü. Nazarov kendi blokzincirlerini oluşturan bu bankaların Chainlink tarafından geliştirilen CCIP protokolünü benimseyebilecekleri belirtirken trilyonlarca doların kripto para sektörüne nasıl akabileceğini detaylandırdı.
Kurucu ortak tarafından CCIP protokolü üzerinden öne sürülen bu yaklaşım balinaları da hareketlendirdi ve kripto para piyasasının nispeten hareketsiz olduğu bir günde LINK fiyatında büyük bir yükselişi tetikledi. CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle harekete geçerek 24 saat içerisinde 6,88 dolar seviyelerinden 8,34 dolar seviyelerine kadar %21 yükseliş sergileyen LINK, yazım esnasında 8,04 dolardan işlem görüyor.
CCIP protokolünün alım yönelik hamleye yol açtığı iki balina bugün erken saatlerde harekete geçen 6 milyon dolar değerinde LINK alarak dikkat çekmişti.
Trilyon dolarlık süreç
Nazarov, bankaların kendi blokzincirlerini neden oluşturacaklarına dair üç aşamalı bir süreç önerdi. İlk aşamanın, müşterilerin alım satım ve kripto para hizmetlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirme talebine dayandığını belirtti.
İkinci aşamada, gerçek dünya varlıklarının tokenlaştırması öne çıkacak derken bankaların bu varlıkları hangi zincire yerleştirecekleri sorusunun önemli olduğunu vurguladı. Nazarov’a göre bankalar kendi blokzincilerini kurmaları gerektiğini bu noktada fark edecek.
Üçüncü aşama ise bankaların kendilerine özel blokzincirlerinde finansal protokollerin geliştirilmesini kapsayacak. Kurucu ortağa göre bu aşamalı süreç doğrultusunda bankalar müşterilerine sunacakları kripto paralar için piyasaya trilyonlarca dolar yatırım yapacak.
Öncelikle DeFi tarafından tanımlanan bu halka açık blokzinciri ve sözleşmeler imkanına sahipsiniz ve gerçek dünyada işlev gören varlık tokenlerı tarafından tanımlanacağını düşündüğüm bu banka zinciri dünyasına sahipsiniz. Bir sonraki aşama bu iki dünyanın örtüşmesini ve birlikte büyümesini sağlamak olacak. Ve bu gerçekleştiğinde, bu grupların her biri için verimlilik ve kazanımların ötesinde, blokzinciri endüstrisinin bir bütün olarak çok daha hızlı bir şekilde trilyonlarca dolar büyüdüğünü göreceksiniz.
CCIP protokolü blokzincirleri arasında para transferini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bununla birlikte CCIP, bankalara kendi blokzincirlerini üretme imkanı tanırken bu zincirlerin kamuya açık blokzincirlerle bağlantı kurmasına olanak tanıyor.