Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Varlık Yöneticisi Grayscale’dan Metaverse için 1 Trilyon Dolar Tahmini

Yönettiği 44.1 milyar dolar ile dünyanın en büyük varlık yöneticisi Grayscale, yayınladığı raporda ”Metaverse” piyasasının yakında 1 trilyon doların üstüne çıkacağından ve günümüz dijital devi şirketler ile rekabet edebileceğinden bahsetti.

Elinde bulundurduğu 36.6 milyar dolarlık bitcoin ve diğer varlıklar ile alanında dünyanın en büyüğü olan Grayscale, yayınladığı raporda Metaverse’i ele aldı. Şirket Metaverse piyasasının hala şekillendiğini, mevcut ivmesi ile ilerlemesi sonucunda gelecekte 1 trilyon dolarlık bir değere ulaşacağını ve  şu anda 15 trilyon dolar piyasa değerindeki Web 2.0 şirketleri ile rekabet edeceğini söyledi.

 

Web 2.0 interneti nasıl, nerede, ne zaman ve neden kullandığımızı değiştirdi. Bununla birlikte kullandığımız ürünler, hizmetler ve tercih ettiğimiz şirketler değişti. Bu da iş modellerimizi, anlayışımızı ve uyguladığımız politikaları değiştirmemize neden oldu. Metaverse de aynı şeyi yapma potansiyeline sahip.

 

Grayscale Araştırma Müdürü David Grader ve Araştırma Uzmanı Matt Maximo tarafından hazırlanan raporda, oyun içi harcamaların da 2025 yılında 400 milyar dolara ulaşabileceği yer alıyor.

2020’nin başından bu yana olan “aktif cüzdan” verilerini analiz ederek kullanıcı sayısının 10 kat büyüdüğünü ve Haziran 2021 itibariyle 50.000 civarında olduğunu tespit etti.meta evren

Grayscale ”Metaverse hala başlangıç aşamasında, ancak mevcut büyüme hızı aynı oranda devam ederse önümüzdeki yıllarda ana akım olma potansyeline sahiptir.” yorumunu yaptı.

Metaverse’de mevcut kripto dünyasında gördüğümüz teknolojilerin yer aldığından bahseden Grayscale, açıklamalarında kullanıcıların ödeme yapacağı senaryolarda kullanılan yöntem için “Decentraland (MANA) gibi kendi kripto parasını kullanan veya tek katmanlı kripto paraların (Ethereum, Solana) üzerine inşa edildikleri ekonomi platformu.” olarak bahsetti. Beraberinde NFT’leri, merkeziyetsiz finansı, yönetişim tokenlarını ve depolama servislerini de açıkladı.

Raporda Web 3.0 için gösterilen örneğin başında Decentraland yer aldı. Decentraland’in tanımına ve içeriğine detaylı şekilde değinildi. Ayrıca çevrim içi tabanlı toplulukların 3 farklı dönemde ele alındığı raporda Web 1.0 için Netscape bizi (çevrim içi toplulukları) internete bağlandı, Web 2.0 Facebook bizi çevrim içi topluluklara bağladı, Web 3.0 Decentraland bizi çevrim içi toplulukların sahip olduğu sanal dünyaya bağladı yorumunda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!