Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polkadot’un İkinci Müzayedesinin Kazananı Belli Oldu

Polkadot’un parachain’ler için düzenlediği müzayedelerin ikinci kazananı Moonbeam (GLMR) oldu.

Polkadot parachain’lerinde yer almak için düzenlenen müzayedelerde birbirileri ile mücadele eden projelerde ikinci kazanan Moonbeam (GLMR) oldu. Yaklaşık 36 milyon DOT toplayarak müzayedenin kazananı olan Moonbeam, 1.4 milyar dolar değerinde DOT toplamış oldu.

18 Kasım – 25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen müzayedede ikinci sırada yaklaşık 8.5 milyon DOT toplayan Parallel Finance, üçüncü sırada ise yaklaşık 8 milyon DOT toplayan Astar bulunuyor.

Moonbeam Vakfı tarafından finanse edilen proje Moonbeam, Polkadot ağında diğer blockchainlerin Ethereum ile uyumlu çalışmasına odaklanmıştır.

Polkadot üzerinde bulunan parachain slotlarında yer alacak projeleri belirlemek için düzenlenen müzayedelerde, projeler topluluk fonlaması ile bu hakkı elde etmeye çalışıyor. Projelerin müzayede için belirlenen sürenin en sonunda en yüksek fonlamayı almış olmaları müzayedeyi kazanmalarını sağlamıyor. Müzayede için verilen tarih aralığının yanında “mum müzayedesi” denen bir yöntem kullanılıyor. Bu yöntem ile müzayedelere rasgele olarak belirlenen bir sürede 1. olan projenin kazanma imkanı veriliyor. Bu sebeple projeler kazanma ihtimallerini artırmak için süreç boyunca 1. olarak ilerlemeye çalışıyor.

Projelere DOT kitleyerek fonlayan yatırımcılar müzayedeleri kazanmalarına yardımcı olurken, bir yandan da sunulan ödüllerden faydalanıyor. Örneğin ikinci müzayedenin kazananı Moonbeam müzayede için kitlenen her bir DOT için 4+ GLMR hediye edeceğini öne sürüyor.

Üçüncü parachain müzayedesi 25 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!