Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kurucusunun Dosyası Kabarıyor: Yatırım Fonunun 300 Milyon Dolarını Kendi Zimmetine Almış

FTX kurucusu SBF’in, geçen sene borsayı geliştirmek için toplanan 420 milyon dolarlık fonun 300 milyonunu kişisel zimmetine geçirdiği ortaya çıktı.

FTX, geçen yıl borsanın daha geniş kitlelere tanıtılması ve kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi gibi başlıklar için büyük yatırımcılardan fon toplamıştı. The Wall Street Journal haberine göre  420 milyon dolar toplanan fonun 300 milyonunu SBF kendi zimmetine geçirdi. Bu durumdan iflas bilançoları ortaya çıkana kadar kimseye söz edilmedi ve yardım fonunun neredeyse 4’de 3’ü SBF tarafından kişisel olarak kullanıldı.

Söz konusu yatırım sırasında FTX, 25 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı. Yatırım turuna dünyanın önde gelen varlık yönetim ve yatırım şirketlerinden BlackRock, Temasek, Tiger Global ve Sequoia Capital katılmıştı. Önemli FTX yatırımcılarından biri olan Sequoia Capital, iflasının ardından şirketin stake ederek elinde tuttuğu 214 milyon dolarlık FTT yatırımının tümünün tasfiye olduğu açıkladı.

FTX’e karşı birçok dava açıldı ve araştırma süreçleri devam ediyor. Alameda ve FTX yöneticileri, Alameda’ya müşteri fonlarını ödünç veren FTX’in yaklaşık 8 milyar dolarlık bir fon açığıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. FTX’in iflası denetlemek üzere atanan yeni CEO John Ray, perşembe günü mahkemeye yaptığı başvuruda şu ifadelere yer verdi:

Samuel Bankman-Fried’e ve kuruluşların diğer kurucu ortaklarına yönelik iddialara ilişkin kapsamlı, şeffaf ve kasıtlı bir soruşturma süreci başlatıldı. Görünen o ki bu başarısızlığın temel sebebi kontrolün çok küçük bir grup deneyimsiz, bilgisiz ve potansiyel olarak tehlikede olan bireylerin elinde toplanmasıdır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!