Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Bitcoin Madenciliği ile İlgili Yasa Tasarısını Meclise Sundu: 2023’te Yasallaşabilir

Rusya Devlet Duması’na sunulan yeni madencilik yasası kapsamında, madenciler yasal olarak faaliyet gösterebilecekken yasa bazı yükümlülükleri beraberinde getirecek.

Rusya devlet Duması’na 17 Kasım tarihinde sunulan madencilik yasa tasarısı, belgeme, raporlama ve ödeme yükümlülükleri gibi birçok başlığa değindi. Tasarı, Rus madencileri resmi bir statüye koyarken bir takım yükümlülükleri de bünyesinde barındırıyor.

Bölgeye hakim bir Bitcoin madencisi Didar Bekbau, yeni yasa tasarısı sayesinde madencilikten elde ettiği kripto paraları Rus bilgi altyapısı kullanarak satabileceğini söyledi. Ayrıca Bekbau, anlaşmanın madencilik dışında kripto paraların serbest bırakılması ve dolaşımıyla ilgili emtialar, işler ve hizmetler ile birlikte kripto para birimlerinin reklamlarına ve diğer şekillerde sunulmasına ilişkin de kısıtlamalar getirdiğini belirtti.

Bekbau, tasarının madencilik havuzlarını resmi olarak tanımladığını ve madencilerin dijital para birimi almayla ilgili bilgileri beyan etmesi gerektiğine de yer verildiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!