Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’nın En Büyük Üçüncü Emeklilik Fonu FTX’te 95 Milyon Dolar Kaybetti

Kanada’ın en büyük üçüncü emeklilik fonu olan Ontario Öğretmenler Emeklilik Planı (OTPP) FTX’de yer alan 95 milyon dolarlık yatırımlarının tümünü kaybettiklerini açıkladı.

Ontario Öğretmenler Emeklilik Planı Kurulu resmi web sitelerinden paylaştıkları açıklamada, FTX’de tuttukları 95 milyon dolarlık fonun hepsini kaybettiklerini duyurdu. Yapılan açıklamada 2021 Ekim ayı ve 2022 başında 75 ve 20 milyon dolar olmak üzere FTX’e yatırılan bütün fonların iflasın ardından tümüyle battığı belirtildi.

OTPP’nin bu yatırımının, toplam varlıklarının %0,05’inden daha azını temsil ettiğinin altı çizildi.

Kurum tarafından yapılan açıklamada FTX’in dolandırıcılık yaptığına dair net raporlar olduğuna değinildi ve yetkili kurumların konu hakkındaki araştırmalarını destekledikleri vurgulandı:

Son raporlar FTX’te tüm taraflar için son derece endişe verici olan potansiyel dolandırıcılık yapıldığını göstermektedir. Düzenleyicilerin ve diğerlerinin bu işletmenin risklerini ve başarısızlık nedenlerini gözden geçirme çabalarını tamamen destekliyoruz. FTX’teki yatırımımızı yıl sonunda sıfıra indireceğiz. Toplam net varlıklarımıza göre büyüklüğü ve güçlü mali pozisyonumuz göz önüne alındığında, bu yatırımdan kaynaklanan mali kaybın plan üzerindeki etkisi sınırlı olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!