Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

G20 Ülkelerinin Aldığı Son Karar, Kripto Para Piyasası İçin İyi Bir Gelişme Mi?

G20 ülkeleri geçtiğimiz 2 Aralık tarihinde Buenos Aires’teki G20 konferansında, kripto para birimlerinin vergilendirilmesi için çalışmaların başlamasına karar vermiş ve bunun daha sonra 2020 yılında yapılacak olan Japonya konferansında tekrar ele alınacağını bildirmişti.

Özellikle sınır ötesi olarak yapılan kripto para işlemlerinde yaşanan vergi sorunu nedeniyle gündeme gelen konu, 2020 yılına kadar ele alınacak ve ülkeler konu hakkında kendi şablonlarını masaya yatıracak. Sorunun 2020 yılında yapılacak olan konferansa kadar somut çözümlere ulaştırılması beklenmekte ancak bu durum kripto para piyasası için iyi mi yoksa kötü mü olduğu ise tam bir muamma.

Aşırı Düzenleme Gelişimi Öldürebilir

Kripto para piyasası yıllardır gerçekten etkili bir regülasyon ihtiyacı duysa da, yapılacak olan aşırı regülasyon ve aşırı denetim, yenilik ve gelişimi tamamen öldürebilir. G20, yıllardır kripto para regülasyonlarına karşı açık görüşlü olmuş ve hem startup şirketleri hem de köklü şirketler için sağlıklı bir ekosistem oluşturmanın peşine düşmüştü.

Ancak, eğer bu hamle düzgün atılabilirse, aynı Güney Kore’deki bankaların kripto para borsaları ile çalışmasını mümkün kalan düzenleme gibi, kripto para sektörünün daha fazla büyümesi mümkün kılınabilir. G20’nin küresel piyasaları denetlemesi ve buraya bir vergi düzenlemesi getirmesi sadece kripto para traderları için kötü gözükse de, bu durum aslında çok beklenen kurumsal yatırımcıların sektöre daha fazla girmesini sağlayabilir.

Söz konusu düzenlemeler ile zaten sektöre bir yerden giriş yapmış olan Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bakkt ve Fidelity gibi kurumların yanı sıra, çok daha fazla kurumsal sermaye akışı görebiliriz. Tabii ki burada kilit nokta, regülasyonların uygulanma yöntemi ve sertliği.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment