Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki ABD Kurumu NFT’lere İlişkin Ortak Çalışma Yürütecek

Non-Fungible Tokenlar’ın (NFT) dünya çapındaki kullanımı artarken ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) ve ABD Telif Hakları Ofisi (USCO), NFT’lerin fikri mülkiyet sahipliği üzerindeki etkileri konusunda bir çalışma başlatmaya hazırlanıyor.

İki hükümet organı, Senatör Patrick Leahy ve Thom Tillis‘in haziran ayında NFT’lerin fikri mülkiyet haklarıyla ilgili etkilerini araştırmak için yaptıkları talebi kabul ettiler.

USPTO ve Telif Hakkı Ofisi, gelecekteki NFT uygulamalarına eşlik edebilecek IP zorlukları, NFT lisans hakları ve ihlalleri ve NFT mülkiyet devriyle ilgili haklar dahil olmak üzere çeşitli konuları inceleyecekler.

Senatörler çalışmanın Temmuz 2023‘e kadar tamamlanmasını istedi, ancak iki kurum henüz bu tamamlanma tarihini onaylamadı.

Senatörler endüstriler arasında bu tür tokenların popülaritesindeki ve kullanımındaki artışı haklı olarak göz önünde bulundursalar da, NFT pazarının durumunu analiz etmek geniş anlamıyla o kadar basit görünmüyor. Analist Amy Castor, geçtiğimiz nisan ayında yaptığı bir açıklamada, raporların tutarsız olma eğiliminde olduğunu ve NFT’lerle ilgili verilerin çoğunun platformların kendisinden geldiğini belirtti. İşlem hacminin meşru mu yoksa şişirilme işlemlerin sonucu mu olduğunu ölçmenin gerçekten güç olduğunu belirten analist, “kullanıcıların sayıları yapay olarak şişirmek için aynı ürünün kendi içlerinde alıp satıldığını” gözlemledikleri çok sayıda platform ve koleksiyon olduğunun altını çizdi.

14 temmuz itibariyle büyük NFT pazarı OpenSea’nin günlük 17 milyon dolarlık işlem hacmi bulunuyor. Dünyanın en büyük NFT marketi Opensea, devletlerin ve yatırımcıların göz ardı edemeyecekleri ölçüde büyümeye devam ederken, yasa yapıcıların konu hakkında verecekleri kararlar piyasanın geleceği için önemli olacak gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!