Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

710 Milyon Dolar Borcunu Ödeyen Celsius’dan İflas Başvurusu

Kripto kredi platformu Celsius, 14 Temmuz tarihli blog yazısında Bölüm 11 yeniden yapılandırma kanunundan yararlanmak adına mahkemeye başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Aave, Maker ve Compound’a toplam 666 milyon dolar ödeyerek borçlarını azaltan Celsius, bu sabah Compound’a 50 milyon dolar daha ödeyerek borçlarını bitirmesinin ardından resmi blog’undan bölüm 11 yeniden yapılandırma kanununda yararlanmak için mahkemeye başvurduğunu duyurdu.

Bölüm 11 yeniden yapılandırma kanunu ABD’de şirketlerin operasyonlar devam ederken finansal yükümlülüklerini yeniden yapılandırdığı süreci düzenleyen kanunlar grubudur.

Şirket, yazısında mahkemeye başvurma nedenini, işleri tekrar istikrara kavuşturmak ve tüm paydaşların kazancı doğrultusunda şirket değerini arttırmak olarak belirtti. Ayrıca Celsius yönetimi bu sürecin şirketin mali yapısını daha da güçlendireceğini ve yapının yeniden düzenlenmesi için yönetime en iyi fırsatı vereceğine inandıklarını belirtti.

Ayrıca yönetim merak edilen iki konuyu da kısaca açıkladı;

Müşteriler varlıklarını ne zaman çekebilecek?

Yönetim açıklamalarında,12 Haziran 2022’de işi tekrar istikrara kavuşturmak ve müşterilerini korumak adına platformdaki para çekme, swap ve transferleri duraklatmak zorunda kaldığını ve hesapların bir sonraki duyuruya kadar aynı şekilde kalacağını belirtmişti.

Müşteri kredileri ne olacak?

Bu soruya blog yazısında, Celsius ve yan şirketleri tarafından sağlanan mevcut kredilere hizmet verilmeye devam edilecek ve vade tarihleri, teminat tamamlama çağrıları ve faiz ödemeleri geçmişte olduğunu gibi ödenmeye devam edecek şeklinde cevap verildi.

CoinMarketCap verilerine göre Celsius’un yerel kripto parası CEL, son 24 saatlik periyotta %18 değer kaybederek 0,59 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!