Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Mali Gözlemcisi FCA Kripto Paralar Hakkındaki Sözlerini Yineledi: Tüm paranızı kaybetmeye hazır olun

İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi (FCA) CEO’su Nikhil Rathi, vatandaşları kripto para birimlerine yatırım yaparlarsa tüm fonlarını kaybedebilecekleri konusunda uyardı.

Mali Davranış Otoritesi, birkaç yıldır verdiği mesajı yinelemek adına 11 Ekim Çarşamba günü çevrim içi olarak halka açık bir toplantı düzenledi. Yatırımcı odaklı bu toplantıda kararlaştırılan düzenleyici önlemler yeniden özetledi. Gazetecilerden ve halktan gelen sorulara yanıt veren FCA, mevcut kripto politikalarının kara para aklamayla mücadele sebebiyle sınırlayıcı derecede katı olduğunu kabul etti. 

İngiltere’de şiddetini korumaya devam eden bu kısıtlamalar sebebiyle birçok kripto şirketi devamlılığı sağlayamadı. Ayrıca birkaç kripto para şirketin, İngiltere operasyonlarını sonlandırmaya karar verdi.

Bir FCA temsilcisi, merkeziyetsiz defter teknolojisine dayalı 56 firmayı desteklediklerini belirtse de şu anda İngiltere’de faaliyet gösteren kayıtlı olmayan 246 kripto varlık şirketi bulunuyor.

FCA’deki pazar ağının genel müdürü Sarah Pritchard, kriptoyu düzenlemek için farklı yaklaşım noktaları belirledi. İlk olarak, insanların tüm paralarını kaybetme riskini ciddiye anlamaları gerektiğinin ve kripto paraların yüksek riskli yatırım grubuna dahil olduğunun altı çizildi.

Mali denetçi kurum tarafından yapılan açıklamaya göre tüketicileri uyarmak için “akıllı dolandırıcılık” kampanyasıyla tüketicilere bu riski hatırlatma çalışmaları devam ediyor. Reklamlarda dolandırıcılıkla mücadeleye yönelik önlemler, en son Çevrim içi Güvenlik Yasası‘nda da yer alıyor.

Öte yandan FCA, blockchain teknolojisinin pazar inovasyonu üzerindeki “potansiyelini” ve “faydalarını” da kabul ediyor. Özellikle iki program eşliğinde bunu faydaların yansıtılması amaçlanıyor. Bu iki program ise finans firmalarının yenilikçi ürünleri piyasaya sürmesine rehberlik eden İnovasyon Yolları ve yenilikçi teklifleri ilk olarak tüketicilerle test etmeyi sağlayan Düzenleyici Korumalı Alan olarak ifade ediliyor.

Birleşik Krallık’ta dolandırıcılıkla mücadele sistemi için yılda 144 milyar dolar harcandığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!