Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest Analisti Çılgın Bitcoin (BTC) Tahmininin Arkasında Duruyor: 2030 Yılına Kadar 1 Milyon Dolara Ulaşacak

Yatırım firması Ark Invest’in analisti Yassine Elmandjra, Bitcoin’in (BTC) 2030 sonuna dek 1 milyon dolara ulaşacağı tahminini yineledi.

Ark Invest’in kripto analisti Yassine, Bitcoin’in son zamanlarda yaşadığı hacimsiz fiyat hareketlerine rağmen dijital altının hala büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Sıkılaştırılmış para politikası döngüsünün sonunda piyasanın tekrar toparlanacağını iddia ederek şirketin sene başındaki Bitcoin’e dair 1 milyon hedefinin arkasında durdu.

Elmandjra, sene başında yatırımcıların tüm kripto para piyasalarında 28 trilyon dolarlık bir fırsat göreceğini ve bu durumun Bitcoin’i 1 milyon dolara çıkaracağını iddia etmişti. Microstrategy CEO’su Michael Saylor, Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı Robert Kiyosaki gibi birçok Bitcoin maksimalisti analistle benzer tahminlerde bulunuyor. Özellikle küresel enflasyon sonucunda birçok yatırımcı varlıklarını başta Bitcoin olmak üzere kripto varlıklarda değerlendirmenin makul bir seçenek olduğunu dile getiriyor.

Şirket yüksek faiz ve düşük büyüme koşulları içerisinde dahi hedeflerini revize etmeye gerek olmadığını ve hedeflenen büyümenin organik temeller üzerine kurulacağını belirterek 1 Bitcoin’in yaklaşık 1,36 milyon dolar değere ulaşacağına dair inançlarını tekrar etti.

Öte yandan ayı piyasası, Ark Invest’in fonlarını da negatif etkiliyor. Kripto temalı Ark Invest ETF’lerinin çoğu boğa piyasasında kazandıklarını geri vermiş durumda bulunuyor. CEO Cathie Wood, faiz artırımlarının sermaye piyasalarını negatif etkilediği gerekçesiyle FED’e faiz artırım döngüsünü durdurmaları için bir açık mektup dahi yayınladı. CEO Cathie Wood, aynı zamanda Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşacağını söyleyen ilk Ark Invest çalışanıydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!