Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest Raporu Göre Bitcoin (BTC) 2030 Yılına Kadar 1 Milyon Doları Geçebilir

ABD’li ünlü yatırımcı Cathie Wood’un yönettiği şirket ARK Investment Management, bir raporda bitcoin fiyatının 2030 yılına kadar 1 milyon doları geçebileceği öngörüsünde bulundu.

Ark Invest analisti Yassine Elmandjra tarafından hazırlanan ve 25 Ocak tarihinde yayınlanan “Big Ideas 2022” raporunda daha fazla yatırımcının bitcoin’i benimsemesi ile birlikte fiyatın önümüzdeki yıllarda yükseleceğine yer verildi.

Raporda bitcoin’in piyasa değeri olarak küresel varlıkların bir kısmını temsil ettiğini söyleyen Elmandjra, devletlerin bitcoin’i El Salvador gibi yasal ihale olarak kabul ettikçe ölçeklenmesinin muhtemel olduğunu ifade etti. Bitcoin’in küresel yerleşim ağı olarak pazar payının önemli bir kısmını aldığı belirtilen rapora göre bitcoin’in kümülatif transfer hacmi 2021 yılında %463 artış gösterdi ve Visa’nın yıllık ödeme hacmini geçti.

Ayrıca bitcoin’in kullanım alanlarının artmasının daha fazla piyasa değeri kazanmasına yardımcı olacağı düşünülüyor. Raporda bitcoin’in 1 trilyon dolarlık piyasa değeri ile tüm zamanların en yüksek değeri (ATH) olan 69.000 dolar seviyelerine ulaştığı varsayımı kullanılarak yapılan bir piyasa değeri-fiyat analizi yer aldı.

Analizde bitcoin’in piyasa değerinin 2.8 trilyon dolara ulaştığında fiyatın 133.000 dolar, piyasa değerinin 28.5 trilyon dolara ulaştığı takdirde ise bir bitcoin fiyatının 1.36 milyon dolar olacağı belirtildi.

Şirketin kurucusu Cathie Wood, eylül ayında bitcoin fiyatının 2026 yılına kadar 500 bin dolara ulaşacağı tahmininde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!