Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Düşük Kapasiteli Cihazla Madencilik Yapan Şanslı Kişi 6.25 BTC Blok Ödülü Kazandı

Solo CK madencilik havuzundan şanslı bir madenci Bitcoin Blockchain’inde yeni bir blok buldu ve 6.25 BTC’lik blok ödülünü kazandı.

Madencilik yazılımı olan CGMiners’ın geliştiricisi ve CK pool’un sahibi Con Kolivas’ın perşembe günü yaptığı Twitter paylaşımına göre, madenci, yalnızca 86TH/s kapasiteli madencilik cihazıyla 720.175’inci bloğu buldu.

Con Kolivas yaptığı paylaşımda:

Bir kişi solo madencilik yapıyorsa eninde sonunda bu ödüllere ulaşan şanslı insanlardan biri olacak.

dedi.

Bir madencilik havuzunda diğer madenciler ile ekip çalışması yapmadan ve tam bir blockchain düğümü çalıştırmadan blokların tek bir madenci tarafından bulunmaya çalışılmasıyla oluşan “solo madencilik“te, yüksek hash oranları olmadan bir bloğu bulma olasılığı son derece düşük olmaktadır.

Daha önce Koin Bülteni tarafından bildirildiği üzere bu düşük kapasiteli madencilik cihazlarıyla bitcoin blogu bulmak nerdeyse 1.4 milyonda 1 ihtimale denk geliyor. Solo CK madencilik havuzunda geçtiğimiz haftalarda 2 düşük kapasiteli madencinin üzerinde bu hafta da yeni birinin eklenmesi Bitcoin konsey üyesi Hass McCook’a göre nadir olduğu söylemek yetersiz kalıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!