Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AK Parti, Metaverse’de Öncü Olunması Gerektiğini Düşünüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında kurmaylarına metaverse ile ilgili titiz bir çalışmanın yapılması gerektiğini söyledi.

Haber Global’in haberine göre AK Parti MYK toplantısında metaverse de toplantı konusu gündeme geldi. Toplantıda, AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri “metaverse” ile ilgili bir sunum yaptı. Sunumda kripto para birimlerinin metaverse dünyası ile bağlantılı olduğuna ve ayrıca Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarının yakında bu dünyaya taşınabileceğine yer verildi.

Metaverse hakkındaki gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini vurgulayan parti kurmayları ayrıca metaverse konusunda temkinli davranılması ve gelişmelerde öncü olunması gerektiğini belirtti. Metaverse’ün önemli bir konu olduğunun altını çizen kurmaylar “Ancak, bizim burada yapacağımız her şey o dünyanın ticarileşmiş kısmını meşrulaştırmaya dönük de olabilir. Ona da dikkat etmemiz gerekiyor.” ifadelerinde bulundu.

Metaverse ile ilgili konunun hassas olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kurmaylarına;

İyi ve titiz bir çalışma yapın. Konuyla ilgili alanında uzman isimlerin katıldığı bir çalıştay düzenleyin.

talimatı verdiği öğrenildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!