Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF, El Salvador’un Bitcoin’i Yasal Para Olarak Kullanmayı Bırakmasını İstedi

Uluslararası Para Fonu (IMF), finansal iktidarsızlığa neden olabileceği düşüncesiyle El Salvador’un bitcoin’i yasal para olarak kullanımını bırakmasını istedi.

IMF’nin 25 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada, El Salvador’un pandemiden kaynaklanan ekonomik sıkıntılardan hızlı bir şekilde toparlandığını söyledi. Ancak Bitcoin’i kullanmalarından kaynaklanabilecek riskler konusunda uyarıda bulundu ve sıkı bir şekilde düzenlenmesi ve denetlenmesi gerektiğini söyledi.

İkili görüşmelerin ardından yayınlanan raporda, Bitcoin’in yasal para birimi olarak kullanımını kaldırılmasını ve Bitcoin yasasının kapsamını daraltmaya çağırdı.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda: IMF’i alaycı bir şekilde Simpsonlar’ın ikonik karakteri Homer Simpson’ın elleri üzerinde yürümesi olarak gösterdi ve Seni görüyorum, IMF. Bu çok güzel” dedi.

Pazar günü yaşanan fiyat hareketi sonrası Bitcoin fiyatının yaklaşık 32.800 dolar seviyelerine düşmesiyle, El Salvador’un bilinen almış olduğu bitcoin’ler nerdeyse 20 milyon dolar zarar etmişti.

IMF, Kasım ayında da Bitcoin’i yasal para olarak kullanmaması gerektiğini El Salvador’a belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!